Northug-leiren ut mot ny bloggsatsing

— Vi liker det ikke, fordi det er feil, sier skistjernens manager.

REAGERER: Petter Northugs team liker ikke at skistjernen er trukket frem som en av Aller-konsernets bloggere. Til høyre Aller-sjef Ellen Arnstad.

OSLO: I forbindelse med Aller Medias ansettelse av Ingeborg Heldal som bloggredaktør, har Petter Northugs navn blitt trukket frem som en bloggerne konsernet har i stallen.

Flere medier, deriblant Dagbladet og bransjenettstedene Journalisten og Kampanje, har fortalt at flere kjente navn er hentet inn i Aller-konsernets datterselskap Adlink. Deriblant Tone Damli, Celine Aagaard, Emilie «Voe» Nereng – og Petter Northug.

— Det er bare tull

Dette misliker Northug-leiren.

— Det er bare tull. Det er Adlink som selger annonsene for SkirkusTV (Northugs egen videoblogg). Det er det samarbeidet vi har til Aller. Det som kommer frem stemmer ikke. Vi har ikke Heldal som bloggredaktør og har ikke noe samarbeid utover at Adlink selger våre annonser, sier manager Are Sørum Langås til Adresseavisen.

— Jeg er virkelig glad for at Ingeborg nå kommer «hjem» til oss i Aller. Hun er den rette til å lede vår strategiske bloggsatsing videre, uttalte konsernredaktør Ellen Arnstad til Allers egen nettside tidligere denne uken.

Northug-manageren, som denne helga er i Holmenkollen, forteller at han har tatt opp saken med Aller.

Går ikke videre

— Vi setter ikke pris på dette, i og med at det er feil. Det har vi gitt tilbakemeldinger på.

- Hvorfor har det kommet ut på denne måten?

— Grunnen til at det ble feil har jeg ikke spekulert på, sier Langås.

Han avviser at Northug-leiren vil gå videre med saken.

— Nei, vi har gitt tilbakemelding på at det er feil fremstilt. Dette er ikke noen stor sak for oss. Men at Skirkus-TV blir omtalt som en blogg i deres sfære er feil, legger han til.

Ingeborg Heldal, nyansatt bloggredaktør, sier at hun slett ikke har til hensikt å gjøre Petter Northug og hans team misfornøyd.

Les også

Ekspertene tror en forbannelse blir brutt i Kollen

Vil være på lag med Northug

— Jeg har ikke begynt i jobben engang og kjenner ikke til hvilke avtaler Aller har med Northug og teamet hans. Er det en kar jeg ikke har lyst til å legge meg ut med, så er det Petter Northug. Dette er jeg helt sikker på at vi skal rydde opp i. Hvis det har kommet frem opplysninger som de mener ikke stemmer, så skal vi rette opp det. Jeg vil veldig gjerne være på lag med Petter Northug, sier hun til Adresseavisen.

— Han skal ikke trenge å gå rundt i Holmenkollen og være redd for at jeg skal ta et redaktøransvar som han ikke er interessert i, legger hun til med et smil.

Adresseavisen har lørdag formiddag gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med Ellen Arnstad.

På en e-mail via kommunikasjon- og utviklingsleder Kitty Stensrud gir hun denne kommentaren til saken:

«I pressemeldingen som ble sendt ut fra Aller Media ifbm at Ingeborg Heldal er ansatt som bloggredaktør, står det at Northug er en del av AdLINKSs salgsapparat. Dagbladets vinkling på Northug må Dagbladet selv derfor svare på.»