Langrenn

Bjørgen har tatt avgjørelsen om fremtiden

Marit Bjørgen har bestemt seg for om hun skal fortsette langrennkarrieren eller ikke. Men svaret gir hun ikke før på fredag.

MØTTE FANSEN: Marit Bjørgen ble tatt imot av sine egne i Hauka søndag.
  • Bjørn Ivar Haugen

HAUKA: Det i forbindelse med presentasjonen av neste års langrennslandslag.

— Jeg venter til fredag med å si hvordan det blir med fremtiden. Så har jeg noen ekstra dager å bestemme meg på, sier Bjørgen med et lurt smil.

Hun har lekt «katt og mus» med de fleste i flere måneder. Spesielt etter Ski-VM i Falun har interessen for Bjørgens karriereslutt vært stor. Når har skidronningen bestemt seg, men holder fortsatt kortene tett til brystet.

- Ikke gi dæ no

BER OM MER: Charlotte Audestad (bak) oppfordret Marit Bjørgen innstendig om å fortsette langrennkarrieren, da hun sang «Ikke gi dæ no» under berneskirennet i Hauka søndag.

Søndag sang Charlotte Audestad «Ikke gi dæ no» foran tusen fremmøtte på Hauka skistadion. Nærmere 300 av dem var deltakere i barneskirennet til Marit Bjørgen.Folket lot seg rive med i allsangen som speaker Martin Ree mente var den beste sangen som er skrevet om Marit noen gang. Han ga uttrykk for at Bjørgen bør forlenge karrieren, som har gitt skinasjonen så mange flotte opplevelser. Låtskriver Audestad mener det samme.

— Det blir vemodig om Marit gir seg. Det blir rett og slett tomt uten henne. Hun er så mye mer enn en idrettsutøver. I helga har hun droppet å dra til Shanghai for å delta i Idrettens Oscar, der hun kan bli kåret til årets idrettskvinne i verden. I stedet står hun her og deler ut medaljer til unger i alderen 2-13 år. Det sier det meste om Marit Bjørgen. Hun er helt utrolig, sier Charlotte Audestad.

FURORE PÅ HJEMMEBANE: Mer enn tusen personer møtte opp på Marit Bjørgen-rennet. Nærmere 300 av dem gikk barneskirennet på Hauka skistadion, der langrenndronningen selv delte ut medaljene. Her er det Berit Solem Reitan (t.h.) og Oda Moen som får premie for dagens innsats.

— Vi får se hva det blir til. Jeg føler at jeg fortsatte har mye å gi som langrennsløper. Jeg trives på landslaget og med jobben min, men skal man satse på langrenn så krever det også hundre prosent motivasjon. Det er flere enn meg som skal være med å ta avgjørelsen. Det blir en prat med familie og samboer også, sier Marit Bjørgen.

Kjente seg igjen

Hun delte ut gullmedaljer til samtlige deltakere i Marit Bjørgen-rennet, og delte ut stipend til en ung og lovende langrennsløper (Odin Garli fra Sokna IL).

— Det er artig å se at unger har glede av å gå på ski. Det gir håp for fremtiden. Jeg ser igjen litt av gløden som jeg selv hadde da jeg var ung. Denne motivasjonen er den fremste drivkraften for å lykkes som langrennsløper når man blir litt eldre, sier Rognes-løperen.

Les også

  1. Johaug tar et oppgjør med norsk presse: - Provoserende!

  2. Utskjelt smøresjef aktuell for toppjobb: - En kjempekompliment

  3. Bjørgen dropper «idrettens Oscar» for å dele ut premier på barneskirenn

Les mer om

  1. Marit Bjørgen