Langrenn

Northug skal konkurrere én gang før sesongstart

Møter Dyrhaug i siste test hjemme i Trøndelag før alvoret starter.

Petter Northug skal prøve å stilne kritikerne denne sesongen, etter en god treningssommer. Her fra en 15 kilometer på rulleski på Knyken i august, der Northug vant.
  • Birger Løfaldli
    Adresseavisen

TRONDHEIM (adressa.no): I fjor på denne årstiden slet Petter Northug tungt, etter å ha vært syk i lang tid. Planen var at han skulle være det store trekkplasteret under et rulleskirenn i Hommelvik 12. oktober for ett år siden.

Måtte stå over i fjor

På grunn av sykdommen kom han aldri til start. Northug var imidlertid til stede og møtte publikum og presse. Den lange sykdomsperioden preget hele sesongen hans, som ble en stor nedtur.

Les også

Northug ble kretsmester på 5.000 meter løping

Nå er Northugs situasjon helt annerledes. Han har trent svært mye og godt helt siden den mye omtalte fylleskandalen tidlig i mai.Overfor adressa.no bekrefter både trener Stig Rune Kveen og Tor Helge Hansen i Hommelvik IL at Petter Northug stiller til start når Hommlvik IL arrangerer rulleskirenn 4. oktober. Mannen som trolig blir hans tøffeste konkurrent er Team United Bakeries-løper Niklas Dyrhaug.

Konkurransen blir trolig Northugs eneste før sesongåpningen på Beitostølen i slutten av november.

Tidlig start

Løypa er på tjue kilometer, har start på Hommelvik sjøside og målgang i Mostadmarka. På grunn av at Team United Bakeries drar med fly på treningssamling allerede klokken tolv samme dag, blir starten så tidlig som klokken 09.00. — Vi er foreløpig litt usikre på hvem som blir med i tillegg til Northug og Dyrhaug. Vi prøver å få med flere løpere fra Team United Bakeries og jobber også mot landslaget og kretslagene i Trøndelag, sier Tor Helge Hansen.

Petter Northug ble i helga kretsmester på 5000 meter, der han løp inn på 15.16,40. — Planen er at løpet i Hommelvik blir hans neste konkurranse. Det er en kjempegod hardøkt med startummer på brystet, i en periode mellom to høydesamlinger, sier Stig Rune Kveen til adressa.no.

Følger planen

Utenfor skisporet stormer det rundt Petter Northug. Den nylig utgitte boka om Northug-familien, den forestående rettssaken etter promillekjøringen og den uavklarte situasjonen rundt representasjonsavtalen med skiforbundet skaper store overskrifter stort sett daglig.

Sportslig går imidlertid alt etter planen.

— Han er frisk og rask og følger planen som vi la i sommer, sier Kveen.

Les også

  1. - Innrømmet løgn etter fem timer i frihet

Les mer om

  1. Petter Northug