Langrenn

Johaug-manager om stjerneflukt-kritikken: - Hun opplever det som urettferdig og frustrerende

Therese Johaug og andre langrennsstjerner møtte massiv kritikk under NM.

Therese Johaug (27) står trolig over verdenscupløp på grunn av sykdommen som kortet ned NM-oppholdet.
  • Lars Eidissen

Therese Johaug (27) står trolig over verdenscupløp på grunn av sykdommen som kortet ned NM-oppholdet.

Johaug var blant et trekløver som ble gjenstand for massiv kritikk og debatt etter at de forlot NM etter å ha deltatt på kun én øvelse.

Mens eksperter på TV 2 og NRK refset forfallene, skrev Adressaavisas kommentator Kjetil Kroksæter at «Kongen ikke fortjener å bli pisset på».

— Hun ble syk, og gikk sprinten med magekrampe. Hun opplever det som litt frustrerende og urettferdig, sier Therese Johaugs manager Jørn Ernst til iTromsø etter mesterskapet.

  • **Kommentar fra Kjetil Kroksæter:
Les også

«Kongen fortjener ikke å bli pisset på»

(krever innlogging)**

Fortsatt syk

Da han pratet med utøveren søndag ettermiddag var hun fortsatt utslått med sykdom. Trolig dropper hun onsdagens verdenscuprenn i Drammen.

— Slik det ser ut nå, så føler hun seg ikke klar til å gå i Drammen til uka. Det kan snu fort. Hun får se hvordan det utvikler seg, sier Ernst.

- Det ble spurt om Johaug og de andre utøverne som reiste hjem fra NM også ville stått over dersom det var VM-renn i stedet. Hva mener du svaret på det vil være?

— Slik Therese følte seg på fredag ettermiddag med magekramper og feber, så tror jeg ikke hun hadde hatt noe glede av å gå ett VM-renn, sier Johaug-manageren.

Les også

Landslagstreneren slår tilbake mot kritikken

— Må tåle reaksjoner

— Jeg synes det er veldig trist. Slik jeg ser det er dette snakk om prioritering. I en mesterskapsfrisesong bør løperne stille på mer enn en øvelse. Det synes jeg er helt selvsagt, sa NRK-ekspert Fredrik Aukland om forfallet fra flere stjerner lørdag.

— Det er ikke noe poeng å arrangere NM hvis ikke de beste går, sa TV 2-ekspert Odd-Bjørn Hjelmeset.

På kommentarfeltet til iTromsø på Facebook kokte det med 160 kommentarer til ekspertenes refs av stjerneflukten.

«Dette oser av stjernenykker», skriver Wenche Holm Mogaard, mens andre er enda friskere i kritikk og språkbruk.

- Går det inn på Johaug å lese slike reaksjoner?

— Det må de bare tåle. Det er sånn det er i sosiale medier. Heldigvis er det stort sett positivt i kommentarfeltet. Så er det kommentarer som ikke er hyggelig å lese. Men det tror jeg jentene og guttene takler veldig greit, sier Jørn Ernst.

Som avslutningsvis understreker:

— Jeg skjønner reaksjonene når folk tror at de reiser hjem fordi folk ikke prioriterer arrangementet. Men hadde Therese reist til Tromsø for å gå én distanse, hadde hun ikke prioritert sprint. Planen var hele tiden å gå to renn, forsikrer Therese Johaugs manager.

Les også

  1. «Slå ned på løpernes svik!»

  2. «Disse oser av dobbeltmoral»