Langrenn

Norge slått i spurtdrama – bak både Russland og Sverige

Russiske Matveeva vant for andre dag på rad.

Natalja Matvejeva (t.v) slo Maiken Caspersen Falla i spurten.
  • Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

I går tapte Maiken Caspersen Falla spurten mot russiske Natalja Matvejeva i går, og i dag ble hun også slått noen meter før mål i lagsprinten. Norge ledet løpet lenge, men både Russland og Sverige ble for sterke på oppløpet.

– Vi hadde veldig raske ski, så tusen takk til serviceteamet vårt, sa Matvejeva etter seieren.

Det svenske førstelaget havnet på andreplass, og hadde Hanna Falk som ankerkvinne.

Norges andrelag, som hadde Tiril Udnes Weng som ankerkvinne, havnet på sjetteplass, ti sekunder bak de russiske vinnerne.

Det norske førstelaget tok kommandoen tidlig i løpet sammen med Tyskland. Annetlaget slet litt mer med å plassere seg, men hang godt med fra start.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Norge ble nummer tre.
Les også

Hjelmeset advarer: Suverene nordmenn kan lage VM-trøbbel for seg selv

15 lag i finalen

Førstelaget var en av lagene som vekslet først, men Maiken Caspersen Falla tok det rolig bak den svenske utøveren. Tiril Udnes Weng slet med å komme seg frem i det 15 lag store feltet.

På den andre vekslingen gjorde det norske førstelaget en taktisk bommert. Uhrenholdt Jacobsen sto plassert langt ute på kanten, og Falla måtte stoppe opp for å finne lagvenninnen. Jacobsen brukte mye tid og krefter på å komme seg opp i teten igjen.

Men i løpet av etappen var alt tilbake til normalen igjen, og Falla var tilbake i front. Annetlaget hadde også kjempet seg opp rett bak teten. Denne gangen gikk vekslingen mye bedre, og Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk et lite forsprang ut på femte etappe.

Les også

Falla tapte sprinten på målstreken

Ledet før siste etappe

Den avstanden holdt hun hele etappen, og Maiken Caspersen Falla gikk ut på siste etappe med et par sekunders forsprang. Også det norske annetlaget kjempet helt i teten før siste etappe.

Hanna Falk startet forrykende på den siste etappe for det svenske førstelaget, og la seg i ryggen på Norges førstelag. Etter hvert fikk duoen også besøk av russiske Matvejeva , som vant sprinten i går.

De tre lagene, fulgt av Tyskland, gikk ut på oppløpet sammen. Nok en gang var den russiske kvinnen sterkere enn Falla, og det ble ingen seier i dag heller.

Alle de fire norske lagene gikk videre til finalene etter semifinalene søndag ettermiddag. Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen går for det norske førstelaget og for annetlaget går Tiril Udnes Weng og Marthe Kristoffersen.

Norge 1 vant sitt kvalifiseringsheat foran Russland 1, Sveits 1 og Norge 2.

Les mer om

  1. Maiken Caspersen Falla
  2. Astrid Uhrenholdt Jacobsen
  3. Marthe Kristoffersen