Langrenn

Strengt regelverk stopper Northugs hjemreise


Finaleplassen på sprinten medfører at returen til Norge blir senere enn planlagt for Petter Northug.

OPPTUR: Petter Northug, her sammen med trener Stig Rune Kveen, ble nummer fem på VM-sprinten.
  • Birger Løfaldli
    Birger Løfaldli
    Adresseavisen

LAHTI: Petter Northug skulle reise hjem til Norge allerede fredag. Nå ser den opprinnelige planen ut til å bli spolert. Årsaken er at han kjempet seg helt til finalen på sprinten hvor han til slutt ble nummer fem.

Les også

Bronsevinneren var så nervøs at han trente to økter før løpet

Det betyr at han er nødt til å delta på medaljeseremonien, som skal arrangeres i sentrum av Lahti klokken 21 fredag kveld. Det er de seks beste i hver øvelse som skal delta der. Det bekrefter pressesjef Michael Lamplot til Adresseavisen.

Skulle hjem fredag

Planen var at Northug skulle dra hjem for å forberede seg til søndagens tremil i norgescupen på Åsen i Nannestad, før han skal returnere til Lahti for å delta i den avsluttende femmila.

– Skal du gå tremila i norgescupen på søndag?

– Kanskje. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle gå finale i dag. Det spørs hvor mye dette løpet henger i beina og om jeg må på premieutdeling. Da blir det utsatt hjemreise, sier Northug til Adresseavisen.

Hans trener ser ikke på det som problematisk å måtte ta et ekstra døgn i Finland.

– Premieseremoni er jo som en liten bonus det, så det må man stille opp på når det er VM. Det går fint. Petter skal trene lett og slappe av her i morgen, sier Stig Rune Kveen.

Les også

Åpenhjertig Northug om triumfene og nedturene: - Jeg var ikke sulten nok og rotet bort et gull

Northug gikk sesongens beste løp i VMs åpningsdistanse, hvor Federico Pellegrino vant foran Sergej Ustjugov og Johannes Høsflot Klæbo.

ITALIENSK SEIER: Sergej Ustjugov gratulerer Federico Pellegrino med VM-gull. Til høyre står Petter Northug etter finalen.

Tom i finalen

– Det er godt å kjenne at jeg hadde punch og et gir i kvartfinalen. Jeg skulle gjerne ha hatt det giret også i semifinalen og i finalen, men tanken var ganske tom i finalen.

– Er dette en maks-prestasjon for deg slik situasjonen er nå?

– Ja, det er vel det. Jeg gjør mitt beste resultat i år. Jeg slår de som har lekt seg med meg i sprint for noen uker siden. Formkurven peker riktig vei.

– Hvor mye er det mulig å forbedre formen til femmila?

– Det er et helt annet løp. Disse dragene i sprint er veldig formutløsende. Jeg må bare få det ut av kroppen og gjøre gode forberedelser til femmila.

Les også

Italiener spurtet fra alle, Klæbo tok VM-bronse: - Jeg er strålende fornøyd

Åpner for flere renn

– Garanterer du at du går femmila?

– Jeg må føle at kroppen svarer. Det er ingen vits i å stille til start hvis kroppen ikke svarer. Hvis jeg har de beina jeg har hatt den siste uken kommer jeg til å ta loddet og prøve, sier Northug til Adresseavisen.

VM-kongen fra Falun i 2015 åpner også for å gå flere VM-distanser, selv om han er tatt ut av den norske troppen og derfor i utgangspunktet ikke kan gå flere løp enn femmila, som han har friplass til. Blir det sykdom kommer han imidlertid inn igjen.

– De må diskutere selv

– Var det feil å ta deg ut av troppen?

– Det får vi oppsummere etter VM.

Les også

Pappa Northugs VM-tabbe: Her må han forlate Lahti rett før sprinten

På spørsmål om hvem som er den beste avslutteren for Norge på stafetten, av Finn Hågen Krogh og Johannes Høsflot Klæbo, svarer 31-åringen slik:

– Det blir som å legge to navn i en bolle og trekke mellom dem. De må diskutere det selv. Hvis jeg hadde vært sportssjef så hadde jeg tatt dem med på rommet begge to. Der skulle jeg i løpet av fem minutter ha klart å kikke på den løperen som er mest mentalt forberedt til å møte Ustjugov.

Les mer om

  1. Petter Northug
  2. Johannes Høsflot Klæbo
  3. Ski-VM