Norge risikerer å miste plasser i verdenscupen i langrenn

Norges Skiforbund er forberedt på at kvotene til neste års verdenscup i langrenn blir kuttet foran den kommende sesongen.

Heidi Weng, Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg herjet i skiløypene sist vinter. Her etter siste etappe av Tour of Canada. Neste sesong kan færre nordmenn få gang verdenscup samtidig.

— Vi innser at kvotene blir mindre enn i år, men det blir ikke mer nedgang enn fra åtte til seks for hvert kjønn, og vi håper også at frikvotene til vinnere av skandinavisk cup og verdenscupen sammenlagt blir opprettholdt, sier Åge Skinstad til NTB.

Skinstad er tidligere langrennssjef i NSF og sitter i verdenscupkomiteen til det internasjonale skiforbundet (FIS). Han er i dag regiondirektør for NHO Innlandet.

— Det blir ikke snakk om dramatiske nedganger, men vi må også være forberedt på at de nasjonale kvotene under renn i hjemlandet blir redusert. Det blir nok aldri fire norske lag på topp i en verdenscupstafett mer, slik det var i Lillehammer sist vinter, sier Skinstad.

Har du sett denne?

Les også

Bli med inn i Johaug og stjernenes eksklusive lekegrind 

Hvis det ender opp med en kvote på seks løpere i hvert renn og Norge har vinneren i skandinavisk cup og verdenscup, så kan Norge fortsatt sende åtte løpere for hvert kjønn til verdenscuprenn.

Fikk du med deg dette?

Les også

Langrennsjenter ut mot forbundet: - Forteller at det ikke er noe vits for oss å satse

Forlagene om å redusere verdenscupkvotene til antatt sterke langrennsnasjoner er kommet opp fordi enkelte nasjoner mener at for eksempel Norge er blitt for mektig og dominerende i sporet.

De nye regelendringene i langrenn skal vedtas under FIS-kongressen i Cancún i Mexico i juni. (©NTB)

Flere langrennssaker: