Langrenn

Nå varsler skiforbundet svar til Northug

Skitopp: — Vi har behov for noen interne avklaringer først.

UAVKLART: Petter Northug har sendt brev til skiforbundet. Generalsekretær Stein Opsal sier at skistjernen naturligvis skal få svar.
  • Birger Løfaldli
    Adresseavisen

TRONDHEIM (adressa.no): Ingenting er foreløpig avklart i konflikten mellom Petter Northug og Norges Skiforbund.

Sendte brev

I går ble det kjent at Northug-leiren har sendt et brev til skiforbundet, hvor skistjernen ønsker å gå i dialog i håp om å finne en løsning.

Adresseavisen meldte sent i går kveld at det skal være helt uaktuelt for skistyret å gå inn i nye forhandlinger eller nye diskusjoner med Northug. Kilder i skiforbundet forteller at skistjernen er nødt til å godta avtalen som ble tilbudt i vår, uten forbeholdt, dersom han skal gå verdenscup til vinteren.

Northugs ønske er en mer langsiktig avtale enn det langrennskomiteen i sommer tilbød ham. Den gjelder kun for vinterens sesong.

Les også

Kilder i Skiforbundet: Dette er Northugs eneste alternativ

Trenger avklaringer

Adresseavisen var i formiddag i kontakt med skiforbundets generalsekretær Stein Opsal. Han sier at Northug skal få svar på brevet.

— Vi kommer tilbake med info om det noe senere. Svar skal de naturligvis få, skriver han i en SMS.

— Vi vil svare ganske raskt, men har behov for noen interne avklaringer først, legger han til.

Etter langvarige diskusjoner kom skistyret endelig til sitt vedtak 16. juni. Da bestemte skitoppene seg for at Northug skulle få tilbud om landslagsplass på samme vilkår som forrige sesong. Som i praksis betyr at han må signere en representasjonsavtale som gjør ham til landslagsløper fra 24. november til 7. april neste år, uten mulighet til å profilere sin hovedsponsor Coop i denne perioden.

Med beslutningen 16. juni satte skistyret samtidig en strek over vedtaket fra året før, som ville gjøre det umulig for Northug å kombinere deltagelse i verdenscup og mesterskap med å ha Coop som hovedsponsor.

Fortsatt ett håp

Selv om tilbudet ble trukket tilbake da fristen utløp, skal etter hva Adresseavisen forstår ikke dette sette en stopper for at Northug kan signere, hvis han kommer til skiforbundet i løpet av kort tid.

Petter Northug er dermed nødt til å signere landslagsavtalen uten forbehold og uten å komme med noen nye krav. Slik kan han få oppfylt ønsket om å gå verdenscup. Alternativet er satsing på langløp til vinteren.

De siste dagene har vært ekstremt konfliktfylte og forholdet mellom Northug og skiforbundet er på frysepunktet. Skiforbundet har så langt holdt fast på en svært tøff linje i mediene og ikke åpnet for forhandlinger med Northug i det hele tatt.

Les også

  1. Northug møtte pressen:- Jeg ønsker ikke noen særbehandling

  2. Nye Northug-samtaler skal være helt uaktuelt

  3. Skiforbundets tilbud til Northug er trukket tilbake

Les mer om

  1. Petter Northug