Therese Johaug fristes av VM i Trondheim: – Ingen dør er lukket

HAMAR (VG) Therese Johaug ble kåret til «Årets kvinnelige utøver» for fjerde gang lørdag kveld. Etterpå ville hun ikke utelukke at hun kan gjøre comeback.

– Alle spør meg om det, men jeg har ingen svar. Ingen dør er lukket, ingen dør er åpen. Per nå har jeg lagt opp. Jeg nyter livet som pensjonist. Jeg gleder meg veldig til det jeg går i møte med nå i 2023, så tar vi det andre når den tiden kommer, sier Therese Johaug til VG.

34-åringen vant sine første individuelle OL-gull i 2022. Hun la opp etter sesongen, og for få dager sin delte hun gladbeskjeden om at hun og forloveden Nils Jakob Hoff venter sitt første barn.

– Du sier ikke nei til et comeback?

– Jeg sier ikke nei, og jeg sier ikke ja, svarer Johaug.

– Hva skal til?

– Jeg har ikke tenkt så mye på det. Per nå har jeg lagt opp. Hva som skjer i fremtiden, det vet vi ikke. Jeg har ikke lyst til å stå her og si ja eller nei til noe. Jeg elsker idretten, livet jeg har levd og prestasjonene jeg har oppnådd. VM i Trondheim er kanskje det eneste som gjør at døren eventuelt er bitte, bitte litt åpen, men per nå har jeg lagt opp, sier Johaug.

– Det høres ut som du er på glid?

– Ja, hahaha, men per nå: Lagt opp.

Therese Johaug ble kåret til «Årets kvinnelige utøver»

VM i Trondheim går av stabelen i 2025. Da VM gikk i Oslo i 2011, tok Johaug to VM-gull og én bronsemedalje.

Da VG intervjuet den norske langrennseliten om Johaugs graviditetsnyhet, kom Johannes Høsflot Klæbo med en advarsel til Johaugs konkurrenter.

– Det er bare å gratulere henne, og så er det velkommen tilbake i 2025. Hun kommer vel tilbake til Trondheim, det rekker hun. For konkurrentene er det bare å komme seg i gang med treningen og få størst mulig forsprang, sa Klæbo.

Se hele intervjuet her.

Hadde det imidlertid vært VM i morgen, hadde medaljesjansene vært dårlige. Formen til Johaug er naturligvis ikke det den var på samme tid i fjor.

– Formen er veldig dårlig. For en gangs skyld er jeg veldig glad for at jeg står her og ikke ligger i Val di Fiemme og skal gå opp en alpinbakke. Det har jeg lengtet etter og sett frem mot i alle år, men nå er jeg veldig glad for at jeg står her. Jeg merker at det er noe som skjer i kroppen min, sa Johaug på den røde løperen i forkant av gallaen.

Bestevenninnen Marit Bjørgen, som delte ut prisen til Johaug, gjorde selv comeback etter at hun fikk barn vinteren 2015. Fasiten ble fire VM-gull i Lahti i 2017 og to OL-gull i Pyeongchang i 2018.