Langrenn

Russer ble disket – Nygaard tok 2.-plassen

Andreas Nygaards pallplassering tok han også opp på pallen sammenlagt.

PALLEN: Andreas Nygaard, Tord Asle Gjerdalen og Sergej Ustjugov. Foto: Oskar Kardin

  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

Sammenlagtleder i Ski Classics-serien, Tord Asle Gjerdalen, tok nok en seier og økte forspranget med seier i 50 kilometer lange Toblach-Cortina.

Han vant spurten foran russiske Ilja Tsjernousov og Andreas Nygaard (0,5 sekunder bak). Men 12 kilometer før mål hadde Tsjernousov kjørt over skiene til Stian Hoelgaard, slik at nordmannen gikk over enda og mistet skiene. Dermed gikk 2.-plassen til Nygaard, mens Sergej Ustjugov tok 3.-plassen.

Ustjugov har valgt å stille i Ski Classics-serien etter at han ikke ble invitert til OL av IOC.

– Jeg er veldig fornøyd med å være på pallen med de to legendene der, Gjerdalen og Utsjugov, sier Andreas Nygaard til iTromsø.

Les også

13 sekunder fra seieren i Marcialonga

Dropper Tromsø Skimaraton

Nygaard kommer søndag hjem til Tromsø for første gang siden 20. desember. Han hadde vurdert å bli i byen helt til Vasaloppet i starten av april, men har nå tatt avgjørelsen om å gå det neste løpet i Ski Classics-serien i tsjekkiske Jizerska (50 kilometer).

– Det blir Tsjekkia. Det blir fort eneste konkurransen før Vasaen. Det er et spurtløp, og mange som har vunnet Vasaen tidligere har gått det, så da blir det ikke Tromsø Skimaraton. Det skal likevel bli veldig godt å komme hjem nå, sier Nygaard.

Les også

Ny sterk plassering for Andreas Nygaard

Skal finne formtopp

Nygaard har aldri lagt skjul på at å vinne det 90 kilometer lange Vasaloppet, er sesongens store mål.

Formkurven har virkelig pekt i riktig retning med 5.-plass i Marcialonga og 2.-plass i Toblach Cortina, som har ført ham opp på pallen sammenlagt, der han nå er på 3.-plass med 638 poeng. Lagkamerat Tord Asle Gjerdalen leder suverent (860 poeng) foran Morten Eide Pedersen (680 poeng).

– Jeg er kjempefornøyd med å ha gjort mitt beste Toblach noensinne. Med seieren til Tord, var det en supersterk dag for laget. Men nå gleder jeg meg til et par rolige dager hjemme i Tromsø, så trene mye og gjøre de rette tingene, slik at jeg treffer med formkurven til Vasaen, sier Nygaard.

Les mer om

  1. Langrenn
  2. Sergej Ustjugov
  3. OL