Langrenn

I fjor ødela mislykket høydetrening sesongen. Nå drar Northug på karrierens lengste høydeopphold.

Petter Northug skal tilbringe 32 dager i det italienske alper.

Petter Northug har reist på høydeopphold til Italia.
  • NTB

Petter Northug dro denne uken på sitt lengste høydeopphold i løpet av karrieren. Langrennsstjernen skal være i de italienske alper 32 dager i strekk.

Northug forlot Norge onsdag med kurs mot Italia. Nå venter over en måned i høyden.

– Ja, dette er vel et av utropstegnene før denne sesongen. Jeg har aldri vært så lenge i strekk i høyden før. Jeg har vært mye og lenge i høyden før, spesielt før Val di Fiemme 2013. Men da var jeg litt opp og ned for å konkurrere. Nå skal jeg være der i strekk, sier Northug til sin egen hjemmeside tvsporten.no.

Det var et mislykket høydeopphold som ødela VM-sesongen til Northug i fjor. Trønderen påstår at han ikke vil gå på samme smell igjen, før OL i Sør-Korea.

Les også

Bjørndalen om Northug-problemene: – Man må stoppe før det smeller

Hjelp?

– Jeg sier ikke at dette er en fasit eller om det blir en suksess, men jeg har trua på det. Og med nok dager i lavlandet etter et sånt høydeopphold så håper jeg å høste av dette til de første konkurransene på førjulsvinteren, sier Northug.

Om høyderekorden vil lønne seg får medaljegrossisten svar på i midten av november. Northug skal først gå svenskenes nasjonale åpning i Bruksvallarna, før han helgen etter skal til Beitostølen. Etter disse løpene blir det klart om Northug får gå verdenscupåpningen i Ruka eller ikke.

– Ja, da får vi svar på om jeg har lyktes eller ikke, sier Northug.

Northug-assistent Vidar Undebakke og lagkamerat Chris Jespersen er begge med til Italia.