Langrenn

Beito-vinner forbannet etter landslagsvraking

<p>Nå mener Petter Northug at Chris Jespersen bør bli med til verdenscupåpningen. <i>Se video!</i></p>

  • Mette Bugge
    Journalist
  • Birger Løfaldli
    Adresseavisen

BEITOSTØLEN (adressa.no): Rett før start på dagens 15-kilometer klassisk fikk skøyteeksperten Chris Jespersen beskjed fra landslagstrener Trond Nystad om at han var ute av verdenscuplaget i Gällivare neste helg.

Det likte han dårlig.

Fikk høre at han var ute

— Jeg fikk høre at jeg egentlig var ute. Jeg fikk høre det rett før start av Trond Nystad. Jeg ble ganske forbanna. Men det er helt fair, det var folk som slo meg på fredag, forteller Byåsen-løperen til adressa.no.

— Han sa vel egentlig rett ut at jeg ikke blir med neste helg. Jeg var tent før det også, men den beskjeden tente meg enda mer. Man får lyst til å vise at man kan, legger han til.

Jepsersen vant dagens 15-kilometeren, 14 sekunder foran Pål Golberg. Martin Johnsrud Sundby tok tredjeplassen, mens Petter Eliassen ble nummer fire. Petter Northug havnet helt nede på 24. plass.

Likevel bekrefter landslagssjef Vidar Løfshus overfor Aftenposten.no at Jespersen ikke blir tatt ut i troppen til Gällivare neste helg.

- Han har ikke gått seg inn på laget, sier Løfshus.

- Spør Nystad om planen

— Jeg har vel aldri gått fort i klassisk, det er vel stort sett i skøyting jeg har gått fort, sier Jepsersen.

— Hva er planen nå fremover?

- Det får du spørre Nystad om, sier Jespersen til adressa.no.

— Jeg har veldig lyst til å gå i Gällivare og i Kuusamo. Jeg synes jeg har vist at jeg fortjener det nå. Gällivare er favorittplassen min, sier 29-åringen, som ble nummer fire i verdenscupstarten der for to år siden.

Nystad lover ingenting

Saken fortsetter under bildet!

Chris Jespersen seiret på 15-kilometeren i klassisk stil. Han overrasket både seg selv og andre. Foto: Rune Petter Ness.

Landslagssjef Trond Nystad bekrefter at han ga Jespersen negative signaler for verdenscupåpningen i dag tidlig. Tross seier i dag vil han slett ikke love noen plass til dagens vinner.

— Hvordan ligger han an?

— Vi må først ha noen diskusjoner på det. I Gällivare er det skøyting, her var det klassisk og det er to forskjellige ting. Det har vært kommunisert lenge at til Gällivare og Kuusamo er det veldig vanskelig å komme med, sier Nystad til adressa.no.

- Det kommer mange renn utover vinteren og hvis Chris Jespersen fortsetter å gå slik er han absolutt en kandidat til både det ene og det andre, legger han til.

— Bortsett fra Jespersen, er det noen løpere utenfor landslaget som er aktuelle for en plass i troppen til Gällivare og Kuusamo?

— Nei, sier Trond Nystad.

Northug vil ha med Jespersen

Saken fortsetter under bildet!

Petter Northug endte selv på en 24. plass på Beitostølen. Foto: Rune Petter Ness

Petter Northug, som hadde en tyngre dag på jobben enn vanlig i dag, er helt klar på at Jespersen bør få bli med til Sverige kommende helg.

— Ja, han bør få gå i Gällivare. Han har gått så fort der før og gikk fort i Kuusamo i fjor også, sier Northug til adressa.no.

Den meldingen setter Jespersen pris på å få.

- Jeg og mener jeg fortjener en plass i Gällivare. Det er alltid godt å få støtte fra Northug, smiler Jepsersen til adressa.no.

PS: Chris Jespersen har meldt overgang til moderklubben Korlevoll, men på grunn av karantentetid går han fortsatt for Byåsen.