Bjørgen gjør comeback i sitt eget skirenn

Lørdag 12.mars gjør Marit Bjørgen comeback i langrennssporet. 35-åringen stiller i skirennet som går i hennes egne hjemtrakter.

HJEM TIL SEG SELV: Marit Bjørgen var populær i den første utgaven av Marit Bjørgen-rennet i 2012. Hun blir ikke mindre ettertraktet når hun i år går sitt første renn etter fødselen.
  • Bjørn Ivar Haugen

— Hun stiller i konkurranseklassen som er på 42 kilometer, bekrefter rennleder Ola Norvald Løkken i Marit Bjørgen-rennet.

Dette blir Bjørgens første konkurranse etter fødselen 26.desember.

— At det passer seg slik at Marit gjør comeback i dette rennet, er vil veldig glad for, sier Løkken.

Les også

Bjørgen tjuvstarter og får med en fersk mamma til

Han er leder for rennet som arrangeres for femte gang. Marit Bjørgen-rennet har distanser for både yngre og eldre. Arrangørene Støren Sportsklubb og Rognes IL oppfordrer nå alle med litt interesse for ski til å ta turen til Frøsetmarka og skiløypene når arrangementet går av stabelen om halvannen uke. Det blir aktivitetstilbud både lørdag og søndag.

— Lørdagens renn følges opp med barneskirennet dagen etter. Marit vil være til stede begge dager, og forteller at hun gleder seg. Hun gleder seg til å gå i kjente omgivelser og teste formen før NM som går tre uker senere, sier Ola Norvald Løkken.

Kuttet ned på mammapermisjonen

Marit Bjørgen har planlagt å gå NM-tremila som arrangeres på Beitostølen 2.april. I helga ble det kjent at hun også vil gå showrennet Kulåssprinten i Sarpsborg 16. mars. Nå kutter hun ytterligere ned på mammapermisjonen og stiller i Midtre Gauldal.

— Dette sier også litt om hva heimkommunen betyr for Marit. Hun stiller opp for å ta del i det lokale. Marit ønsker å komme i gang etter å ha vært borte fra konkurranser i nesten ett år. Rennet i Frøsetmarka blir en test for å se hvor hun står, sier Løkken.

Regner med oppmerksomhet

«Testrennet» vil uansett få stor oppmerksomhet. Det tror Martin Ree som er leder i hovedkomiteen for Marit Bjørgen-rennet.

— Klart det vekker interesse når verdens mestvinnende langrennsløper tar på seg startnummer igjen. Jeg håper folk møter opp og blir med på arrangementet. Det er mange distanser å velge i, og trimklassen går uten tidtaking. Konkurranseklassen, der Marit deltar, er på 42 kilometer. Her får de som trener litt ekstra en fin utfordring, sier Martin Ree.

Det meldes om svært flotte forhold i Frøsetmarka og frem til Bjørga der turrennet skal gå.