Langrenn

Sundby forbannet etter skuffende norsk dag: – Vi blir litt pisset på i klassisk for tiden

Langrennsløperen er misfornøyd laginnsatsen.

Misfornøyd: Martin Johnsrud Sundby var ikke fornøyd etter søndagens 15 kilometer klassisk i Lahti. Her er han avbildet etter et verdenscuprenn i østerrikske Seefeld i januar.
  • Even Hye Tytlandsvik Barka
    Journalist

Martin Johnsrud Sundby holdt ikke igjen da pallen var uten en eneste norsk herreløper etter søndagens klassiske 15 kilometer i Lahti i verdenscupen.

Aleksej Poltoranin fikk en herlig revansj etter kjempesprekken på OL-femmila. Søndag var det ingen som klarte å hamle opp med den kasakhstanske klassiskspesialisten. Av de norske var Emil Iversen på fjerdeplass nærmest.

Les også

Klæbo og nordmennene ble parkert i Finland: – Det er blytungt

Motiveres av konkurrentene

Poltoranin vant 9,1 sekunder foran russiske Alexander Bolsjunov. Sundby var blant favorittene, men fikk det tungt mot slutten. Han endte som nummer fem og var 39,9 sekunder bak vinnertiden.

– Vi blir litt «pisset på» i klassisk for tiden. Det er ikke gøy, men det gir enorm motivasjon. Jeg er ikke i nærheten av de tre første gutta, sa Sundby til NRK.

Emil Iversen er enig med lagkameraten i at de norske herreløperne generelt har vært for svake i klassiske distanserenn i vinter. Han sier det er mye å lære av Poltoranin og finsk Iivo Niskanen.

– Det gjenspeiler litt det som har vært i klassisk i år. Det er bare å erkjenne at vi er litt for dårlig. Vi må se og lære litt, og se om vi kan lære noen tyvtriks, sa trønderen til statskanalen.

Følte seg bra

Iversen la seg inn på resultatlisten som Norges bestemann. Han var 28,8 sekunder bak Poltoranin.

– Jeg følte meg fin i dag. Fjerdeplass er ikke den kuleste plassen, men det er et bra skirenn. Jeg får ta med meg det og være «happy» med det, sa han.

Niklas Dyrhaug og Johannes Høsflot Klæbo ble nummer seks og syv. Deretter gikk Hans Christer Holund inn til 12.-plass, mens Mattis Stenshagen fulgte som nummer 16. Pål Golberg og Martin Løwstrøm Nyenget havnet på 34.- og 42.-plass.

Les også

«Trøndersk langrenn ser ut til å ha sovet i timen»

Klæbo slet

I tiden etter OL har Klæbo erkjent at han har måttet jobbe en del med motivasjonen. Søndag fikk han en tung opplevelse i Lahti.

– Jeg hadde det blytungt. Det ble en kamp med en gang, og jeg hadde ingen sjanse til å henge meg på Bolsjunov. Jeg måtte gå mitt eget løp. Det føltes ikke rått, og jeg er derfor fornøyd med syvendeplass, sa Klæbo til NRK.

For Poltoranin ble søndagens seier en stor opptur. Forrige helg så han ut til å knipe OL-bronsen på femmila, men like før mål stivnet han fullstendig og ble bare nummer 15.

Iivo Niskanen, som ble OL-mester på den nevnte femmila, tok den siste pallplassen. Det var populært blant det finske hjemmepublikumet, selv om Niskanen ikke klarte å kopiere fjorårets gulløp på 15-kilometeren i VM samme sted.

Onsdag flytter verdenscupen seg til Drammen. Da står klassisk sprint på programmet, og der er Klæbo storfavoritt. Trønderen har ikke tapt et eneste sprintrenn i klassisk stil i vinter.

(©NTB)

Les mer om

  1. Emil Iversen
  2. Martin Johnsrud Sundby
  3. Johannes Høsflot Klæbo
  4. Niklas Dyrhaug