Her har russeren akkurat knust nordmennene på oppløpet

Fire nordmenn var i finalen i Stockholm. Russeren Nikita Kriukov slo dem alle.

Nikita Kriukov var svært sterk på oppløpet da han tok seieren i Stockholm.

Med hele fire nordmenn på startstreken, skulle det også bare mangle at det var de som dominerte finalen. De fire nordmennene delte på å dra feltet, men bak dem gikk en russer og sparte krefter.

Det så lovende ut med tanke på norsk seier i starten av oppløpet, da Ola Vigen Hattestad hadde skaffet seg luke ned til konkurrentene. Bak ham fulgte Petter Northug, som på sedvanlig vis hadde brukt de siste flatene til å manøvrere seg fremover i feltet.

Men så var det denne russeren, da. Tidligere verdensmester i klassisk sprint, Nikita Kriukov, er kjent for sine stakeegenskaper, og viste dem virkelig frem da løperne var på vei opp Slottsbakken i Stockholm. Etter å ha fått en billig reise frem til innspurten, staket han seg forbi både Northug og hattestad foran det svenske publikummet.

— Kriukov is back!

På de siste meterne kunne ingen hente inn Kriukov, som til slutt vant verdenscupsprinten på overlegent vis.

Seieren var russerens første individuelle triumf i verdenscupen siden desember 2013. — Ola Vigen Hattestad sa til meg: "Kriukov is back", da vi kom i mål, sa russeren til FIS' egen reporter etter målgang.

Hattestad ble nummer to, mens Northug ble nummer tre. Finn Hågen Krogh ble nummer fire, mens Sondre Turvoll Fossli, som var den eneste som gikk med festesmurning under skiene, måtte ta til takke med sjetteplassen.

Norsk dominans i semifinalene

Men festesmurningen så ut til å være en genistrek, da viste Sondre Turvoll Fossli styrke i den første semifinalen. Mens Ola Vigen Hattestad og Petter Northug staket opp Slottsbakken, sprutet det av diagonalgangen til Fossli, som til slutt vant heatet.

Petter Northug ble nummer tre, men tok seg videre på tid.

I den andre semifinalen var det stakerne som markerte seg. Franskmannen Baptiste Gros og Finn Hågen Krogh seilte fra konkurrentene allerede i bunnen av oppløpet, og sikret seg de to siste finaleplassene.

Lillebror Even Northug, Eirik Brandsdal, Pål Trøan Aune og Timo André Bakken røk ut i kvartfinalene.