Langrenn

Friskmeldt Northug velger likevel høydeopphold

En sliten og småsyk Petter Northug vurderte å droppe sesongens første høydeopphold – nå holder han seg til den opprinnelige planen.

Petter Northug er frisk etter å ha følt seg sliten i juni. Her fra et høydeopphold i italienske Stelvio i fjor.
  • Eirik B. Grønning

I slutten av juni meldte Adresseavisen at Petter Northug trolig kom til å droppe en planlagt høydesamling i juli.

Dette fordi skiesset følte seg sliten etter å ha trent knallhardt i den tidlige fasen av sesongoppkjøringen.

Les også

Svensk jazzstjerne skal hylle Northug – i Molde

– Vi har planlagt en høydesamling, men i og med at Petter har vært litt sliten, så ser vi det an. Vi har snakket om å dra ned tidlig i juli, men det er mulig vi utsetter det , sa trener Stig Rune Kveen til Adresseavisen for litt over to uker siden.

Kveen vil ikke bekrefte ovenfor Adresseavisen at team Northug følger den opprinnelige planen om å gjennomføre sesongens første høydeopphold i juli. Men Adresseavisen vet at Northug befinner seg på høydetrening, før 29-åringen skal delta på Blink-festivalen i Sandnes om litt over to uker.

– Var bare sliten

Northug hadde lagt ned store mengder trening de siste månedene foran deltakelse i «Inge Bråten Memorial» i svenske Sunne 27. juni.

Der ble han knust av hjemmefavoritten Calle Halfvarsson, i Northugs første møte med internasjonal motstand etter vinterens skisesong.

Først trodde teamet rundt 29-åringen at det svake løpet kan ha hatt en sammenheng at Northug hadde vært gjennom en mild sykdomsperiode i starten av mai, men blodprøver avdekket ingen virus i kroppen.

– Alt så fint ut på blodprøvene. Han hadde en periode i juni der han var sliten. Nå har han fått tilbake overskuddet og har en normal treningshverdag, sier Kveen til Adresseavisen.

Les også

Dario Cologna spurtet mot sprintstjernen Asafa Powell

Fullt fokus på trening

Det er ikke endelig avklart om Petter Northug takker ja til en representasjonsavtale med Norges Skiforbund på samme vilkår som sist vinter.

Da fikk han lov til å fronte sponsorene, med Coop i spissen, hele forsesongen før han ikledde seg landslagets klær ved sesongstarten i slutten av november.

– Det er ikke så veldig mye nytt å melde annet enn at Petter er fullt fokusert på å legge ned den jobben som skal til for å gå fort på ski i vinter. Så får vi håpe han har gjort unna sykdomsbiten , sier Kveen.

I tillegg til sommerens høydeopphold, skal Northug etter planen gjennomføre to lignende opphold i høst.

Les også

  1. Svensk jazzstjerne skal hylle Northug – i Molde 

  2. - Bedre felt enn under Tour de Ski

Les mer om

  1. Petter Northug