Bjørgen om Johaugs superløp: - Helt rått

Marit Bjørgen var mektig imponert over lagvenninnens makdemonstrasjon på 10-kilometeren.

Den norske dominansen i kvinnelangrenn fortsetter. Søndag vant Therese Johaug (midten) 10-kilometeren i Kuusamo, foran Marit Bjørgen (til venstre). Den eneste utlendingen som snek seg inn på pallen var Charlotte Kalla (til høyre).

KUUSAMO/OSLO (Aftenposten): Therese Johaug (26) vant suverent i Kuusamo søndag, i det som var sesongens første distanserenn i verdenscupen.

Les også

Suveren Johaug knuste Bjørgen og Kowalczyk

Hele 42 sekunder skilte Johaug og toer Marit Bjørgen, en avstand som naturligvis vekker oppsikt i langrennsverden.

— Therese går et helt rått løp i dag. Det er bare å gratulere henne, og ta av seg hatten, sier Marit Bjørgen etter målgang.

- Er du overrasket over at Therese er så overlegen?

— 42 sekunder er veldig mye, det er det. Jeg trener sammen med Therese hver dag, og kjenner henne godt. Vi snakket sammen etter målgang, og hun sa at hun bare kunne gå og gå og ingenting stoppet henne. Da er det klart sekundene går fort, sier Bjørgen, som akkurat klarte å snike seg inn foran Charlotte Kalla, som ble nummer tre.

- Det meste klaffet

Landslagssjef Egil Kristiansen mener Johaug gikk et tilnærmet perfekt løp søndag.

— Det meste klaffet vel for «frøkna» i dag. Med den kapasiteten hun har, når skiene er bra og teknikken klaffer, da går hun fort, sier Kristiansen.

Les også

Bjørgen: - Hva skal jeg med 30 eller 90 millioner? Jeg får ikke noe bedre liv likevel

Johaug ble slått ut i kvartfinalen i lørdagens sprint. 26-åringen var revansjelysten, ifølge landslagssjefen.

— Hun var veldig tent etter sprinten i går. Hun hadde kanskje følt at hun ikke hadde fått ut maks. Litt irritert. Så hun var nok litt sugen på å gå fort i dag, sier Kristiansen.

Han var bekymret for at Johaug skulle være overtent. Den bekymringen ble neppe mindre da Johaug ledet med 14 sekunder på toer Justyna Kowalczyk allerede etter 3.1 kilometer.

Johaug malte imidlertid bare på, helt til hun vant med suverene 42 sekunder i mål. Egil Kristiansen kunne ikke huske at en løper har vunnet like suverent på en 10-kilometer tidligere.