Diggins med syrlig melding etter ny fiasko: – Søtt at de bryr seg

OBERSTDORF (VG) Eksperter sliter med å skjønne hva som skjer med forhåndsfavoritten Jessie Diggins (31) i Tour de Ski. De norske løperne ville anbefalt henne å stå av resten av touren.

Etter tre etapper er Diggins helt nede på 35. plass i sammendraget, hele 4 minutter og 17 sekunder bak lederen Frida Karlsson.

– Jeg tenker det beste for Jessie er å reise hjem, sa Viaplay-ekspert Åge Skinstad.

På den tredje etappen av touren, ble Diggins nummer 40 og tapte over to minutter til Karlsson som vant foran Krista Pärmäkoski, Anne Kjersti Kalvå og Tiril Udnes Weng.

Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug mener Diggins ser «dau» og energiløs ut.

– Jeg har ikke noen annen forklaring på det enn at enten er det snakk om sykdom eller noe lignende, ellers har det vært for mye trening. Jeg kan ikke skjønne annet. Hun har gått tre renn som skal passe henne bra. Men hun har underprestert veldig, sier Dyrhaug.

VIAPLAY-EKSPERT: Niklas Dyrhaug.

Diggins reagerer åpenbart syrlig når VG konfronterer hun med dette.

– Så søtt at de bryr seg om mitt beste. Det er veldig snilt av dem. Jeg har det bra, sier Diggins og legger til:

– Så du har ikke følt deg dårlig gjennom touren?

– Nei.

– Kommer du til å fullføre Tour de Ski?

– Ja, sier Diggins og blir dratt videre i intervjurunden av en i støtteapparatet.

Lagvenninnen Julia Kern ville ikke kommentere Diggins’ situasjon overfor VG.

Da Diggins røk ut av sprintprologen på åpningsdagen av touren, sa langrennssjef Espen Bjervig til Nettavisen at han ville «koblet inn helseteamet og sjekket grundig hva det var for noe».

Heidi Weng mener det er åpenbart at Diggins ikke er på sitt beste.

– Kanskje hun skal tenke seg litt om, sier Weng til VG - og mener med det at Diggins bør vurdere å stå over resten av Tour de Ski.

– Hun må bestemme selv. Men man bør ikke gå seg helt i kjelleren, tror jeg. Det er min tankegang. Men for all del, du får god trening. Det er plusser og minuser ved å gå, sier Weng.

Også Tiril Udnes Weng ville hoppet av touren hvis hun var i Diggins’ situasjon.

– Ellers håper jeg noen andre rundt meg hadde sagt fra, sier Udnes Weng.

Frida Karlsson sikret seg tirsdag et forsprang i Tour de Ski-sammendraget på 20 sekunder ned til Tiril Udnes Weng og Anne Kjersti Kalvå. Karlsson ledet fra start til mål og tok sin første etappeseier i Tour de Ski på forsøk nummer 13.

– Det var bra og kult. Nå er det bare å kjøre. Nå handler det om å mate på så man har litt forsprang før etappene i Val di Fiemme, sier Karlsson.

I Tour de Ski i 2021 sørget smerter i korsryggen for at Frida Karlsson hoppet av touren etter seks av åtte etapper, mens hun i fjorårets utgave brøt etter en tidsstraff på den fjerde etappen.

Nå kan 23-åringen være på full fart mot sammenlagtseieren.

– Kommer hun til start på siste etappe, vinner hun, sier Maja Dahlqvist til VG om Karlsson.