Langrenn

Nye Northug-samtaler skal være helt uaktuelt

Northug-leiren tror dialog skal løse konflikten, men i skistyret er det ingen forhandlingsvilje.

FASTLÅST: Petter Northug og skipresident Erik Røste står langt fra hverandre og situasjonen virker fastlåst. Foto: RICHARD SAGEN
 • Birger Løfaldli
  Adresseavisen

TRONDHEIM (adressa.no): Petter Northug tror fortsatt på at dialog med skiforbundet skal føre frem. For skitoppene skal det være fullstendig uaktuelt. Konflikten mellom verdens beste skiløper og hans eget forbund er helt fastlåst.

Tidligere onsdag ble det kjent at Northug har sendt et brev til skistyret, med ønske om å gå i dialog med toppene i Norges Skiforbund. Skistjernens håp er å finne en løsning på striden som har sin kjerne i den svært omstridte sponsoravtalen med handelsgiganten Coop.

Håper fortsatt på samtaler

Adresseavisen var i kontakt med Northug-manager Are Sørum Langås onsdag kveld. Han gjør det klart at han fortsatt har håp om at samtaler med skiforbundet vil føre frem.

— Jeg har tro på at vi kan løse dette med dialog, for å komme frem til en løsning som er bra for alle parter, sier han.

Onsdag kveld gjentok Northug budskapet da han møtte pressen i Oslo.

– Jeg har fått med meg at skiforbundet har nullstilt avtalen, men jeg håper de tar imot invitasjonen til å gå i dialog og komme til en løsning. Jeg ønsker ingen særavtale, men en avtale på lik linje med resten av løperne når jeg går for landslaget, sier han, ifølge VG.

Et lignende brev fra Northug-leiren til forbundet ble avvist i forrige uke, og alt tyder på at VM-kongen fra Falun heller ikke denne gang kommer noen vei med utspillet.

 • Sett denne? Skiforbundets tilbud trekkes tilbake
REDEGJØRELSE: Generalsekretær Stein Opsal i Norges Skiforbund møtte pressen på Ullevaal stadion for å redegjøre skiforbundets ståsted i Northug-saken.

Generalsekretær Stein Opsal ville onsdag ettermiddag ikke forskuttere hva skistyret vil komme frem til, men sa samtidig at det ikke var noe nytt i brevet fra Northug som tydet på at det vil gi et annet resultat nå.

 • Se video fra Opsals pressekonferanse her

Ingen forhandlingsvilje

Det har sannsynligvis Opsal helt rett i. Slik Adresseavisen forstår det er det null forhandlingsvilje i skistyret. Skipresident Erik Røste var mandag tydelig på at det ikke var aktuelt med noen ny runde i skistyret for å forsøke å imøtekomme Northugs krav.

Fra godt informert hold får Adresseavisen opplyst at dette skal være den generelle holdningen blant forbundets ledelse: Det skal være helt uaktuelt å behandle Northug-saken på nytt. Flere av medlemmene mente forbundet allerede ga for mye da de valgte å tilby Northug tilsvarende avtale som i fjor.

Dermed ser det ut til at eneste mulige løsning nå for at Northug skal kunne gå verdenscup til vinteren, er at han godtar den avtalen han ble tilbudt i vår. Riktig nok er det heller ikke gitt at denne løsningen lar seg gjennomføre, i og med at tilbudet ble trukket i det fristen gikk ut tidligere i høst.

Lite tyder i dag på at Northug vil gå tilbake til forbundet og spørre om han fortsatt kan få signere en slik avtale, da partene står langt fra hverandre. Tirsdag kveld sendte Northug ut en pressemelding hvor han la frem sitt syn på saken. I etterkant gikk hans manager Are Sørum Langås ut med hard skyts mot skiforbundet.

Ordkrig i pressen

Manageren uttalte at Petter Northug føler seg lurt og bevisst motarbeidet av skiforbundet. Forbundet slo knallhardt tilbake og mente Northug kom med uriktige påstander i pressemeldingen.

Saken fortsetter under pollen:

Etter en lang behandling over flere runder fattet et splittet skistyre sitt vedtak 16. juni, hvor de ga langrennskomiteen mandat til å tilby Northug tilsvarende avtale som han hadde i fjor. Dette ble sett på som full seier for Northug, som dermed både fikk fortsette med Coop som hovedsponsor og å gå verdenscup. Northug er imidlertid ikke fornøyd med tilbudet og har derfor ikke takket ja.

Skistyret ble under sitt møte i Oslo i helga orientert av langrennskomiteen om Northugs beslutning. Med det så de øverste lederne i norsk skisport seg ferdig med saken, som i flere år har vært svært utfordrende for skiforbundet.

Les også

 1. Eksperter advarer Northug: - Kongekronen er blitt i høyeste laget

 2. Skiforbundets tilbud til Northug er trukket tilbake

 3. Northug har bedt om møte med Skistyret

 4. Northug snakker ut: - Jeg ber bare om å få gjøre det skiforbundet sa jeg kunne få gjøre

 5. Northugs manager: - Petter føler seg lurt av skiforbundet

 6. Northug-sponsor tar oppgjør med skiforbundet

 7. Forbundet slår knallhardt tilbake mot Northug

Les mer om

 1. Petter Northug