Langrenn

Astrid Uhrenholdt Jacobsen: - Tyven fikk dårlig samvittighet

Langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen opplevde å bli frastjålet noe av det viktigste utstyret i skisporten.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk det travelt før start. Hun kom seg i mål med reservestavene og var fornøyd med 4.plass. Foto: Mette Bugge

BEITOSTØLEN: Hun stiller på lørdagens 7,5 km skøyting, og håper ikke at det som skjedde fredag gjentar seg.

  • Følg rennene fra Beitostølen direkte kl. 10.45

Like før start var nemlig stavene hennes søkk borte. Hun spurte smørerne om de hadde sett dem, men det hadde de ikke. Noen hadde stjålet dem.

Før starten på åpningsrennet, da hun testet ski, drømte ikke Astrid Uhrenholdt Jacobsen om at stavene hennes bare skule forsvinne. Foto: METTE BUGGE

— Det å begynne å lete, hadde vi ikke tid til. Da brukte vi sambandet og fikk varslet Egil (Kristiansen) som sto nede i lia. Vi måtte ha opp reservestaver, og det var faktisk Marit (Bjørgen) som ble sendt opp med dem.- Det fikk jeg veldig tyn for, kommenterer Kristiansen.

Hvor er tyven?

Da Oslo-jenta kom inn til 4. plass på 7,5 km skøyting, fikk hun en oppfordring.

— Erik Østli, generalen på Beitostølen, sa jeg skulle etterlyse dem over høyttaleren. Han ville ikke ha noe stjeling, så da gjorde jeg det.

- Hva skjedde så?

— Så har de faktisk kommet til rette. De ble satt tilbake der de ble stjålet. Tyven fikk dårlig samvittighet, forteller hun.

— Det er ikke slik at jeg har så mye staver at jeg har mulighet til å miste så mye. Det var fint at jeg fikk dem igjen.

- Har du mistet noe utstyr tidligere?

Astrid Uhrenhold Jacobsen smilte bredt i sportsforretningen, der hun signerte luer. Hun hadde jo fått tilbake det som var stjålet. Foto: Mette Bugge

— Ja, i junior-VM ble vi lært opp til at vi ikke kunne sette fra oss ting, men i Norge er vi bortskjemte og lar ting stå ute.Jacobsen fullførte greit, og det var ikke mangel av de utvalgte stavene som gjorde at hun ikke kom på pallen.

— Jeg ble positivt overrasket over resultatet og hvor fort det gikk. Det blir spennnede med skøyting lørdag også. Jeg prøver å å spare de beste skiene, fordi det er litt for mye stein i løypa. Jeg prøver å gå godt på ski og se hva det holder til. Jeg trenger uansett å få gjennomkjøringer og da prøver jeg å hente ut litt mer krefter.

- Hva vil du si til tyven?

— Nå er han ikke tyv lenger, han leverte jo stavene tilbake, sier Uhrenholdt Jacobsen, som selv ga bort signerte luer i en sportsbutikk på Beitostølen fredag kveld.

Les mer om

  1. Astrid Uhrenholdt Jacobsen