Langrenn

Svensk arrangør ba Northug endre sin plan

Skistjernen sa nei. Derfor blir ikke Northugs løp i Sverige vist på svensk TV.

PÅ VEI TIL SVERIGE: Petter Northug reiser til Sverige i dag og går fredagens første renn under Bruksvallsloppet.
  • Birger Løfaldli
    Birger Løfaldli
    Adresseavisen

TRONDHEIM: Fredag går Petter Northug den første distansen under den svenske sesongåpningen i Bruksvallarna. Mens samtlige konkurranser fra Beitostølen forrige helg ble sendt på NRK, kommer svensk TV ikke til å direktesende fredagens renn, hvor Northug vil møte blant andre Anders Södergren og Daniel Richardsson.

Spurte Northug

På grunn av at rennet ikke blir TV-sendt har den svenske arrangøren forespurt Northug om han er villig til å endre sin plan, slik at han i stedet går lørdagens 15-kilometer fristil eller søndagens sprint.

Dette bekrefter markedssjef Peder Persson i Bruksvallsloppet til Adresseavisen.

— Ja, vi ønsket at han skulle gå lørdag eller søndag. Det hadde vært artig om han hadde deltatt i et renn som ble TV-sendt. Men nå ser det ut til at det blir på fredag.

Les også

  1. Northug vil gå svensk sesongåpning

  2. Petter Northug etter andreplass: - Terningkast to

  3. Petter Northug dropper sesongåpningen

Vil gå klassisk

Årsaken til at Northug ønsker å gå fredagens renn, er at han sto over klassiskdistansen på Beitostølen sist helg. Han vil derfor ha en gjennomkjøring i klassisk stil før han reiser til verdenscupåpningen i Kuusamo siste helg i november.

— Intensjonen med turen til Sverige er å få en gjennomkjøring i klassisk. Svenskene ville helst at han skulle flytte til lørdag eller søndag, men det blir til at han går fredag, sier Northugs trener Stig Rune Kveen til Adresseavisen.

Kveen har imidlertid foreslått overfor arrangøren at de kan endre programmet, slik at klassiskdistansen går på lørdag i stedet for fredag.

Bekreftet form

— Han kan gå lørdag hvis de endrer stilart, men arrangøren sa at det blir vanskelig. Planen vår med å dra til Sverige er å gå klassisk med startnummer på brystet.

Arrangøren i Bruksvallarna håper nå på at Northug kommer frem til at han vil gå ytterligere en distanse i helga, slik at også det svenske TV-publikummet får se ham i aksjon.

Petter Northug reiser til Bruksvallarna i dag for å trene på gode snøforhold. Under sesongåpningen på Beitostølen i helga bekreftet han solid form.

Les også

Skjeldal: - Staking er en kvasiløsning og en tulleteknikk

Jespersen til Sverige

Norges herrelandslagssjef Trond Nystad forteller at også Chris Jespersen, som har slitt mye med sykdom i høst, skal konkurrere i den svenske åpningen i helga. Fortsatt er det uvisst om Niklas Dyrhaug deltar. Dyrhaug sto over den norske sesongåpningen på Beitostølen på grunn av sykdom.

Også Petter Northugs brødre Tomas og Even er ventet å delta i Bruksvallarna. Det samme er store deler av det svenske landslaget, med unntak av Marcus Hellner og sannnsynligvis Calle Halfvarsson.

Les mer om

  1. Petter Northug