Langrenn

- Et skikkelig blodslit

Renate Bergset Tjetland var helt utslått etter å passert målstreken i de kraftkrevende bakkene.

Renate Bergset Tjetland var helt utslått etter å ha gått den 7,5 kilometer lange bakken opp fra Lysebotn til Øygardstøl.
  • Svein Hagen

Renate Bergset Tjetland har ikke gått Lysebotn opp på tre år, i mellomtiden har hun vært syk. I dag slet hun seg opp de bratte bakken og nærmest ramlet over målstrekenpå 37. plass med tiden 41.59 .

— Det var sykt tungt, et realt blodslit. Melkesyren formelig tøt ut i både armer og bein på slutten, sier hun like etter målpassering.

Etter å ha vært satt ut av sykdom i lang tid, var hun tilbake i langrennsløypene utover vinteren i fjor.

Reante på vei oppover.

Og avslutningen på sesongen ga hun verdifull motivasjon til å satse hardt framover.— Jeg fikk noen virkelig gode resultater helt på tampen av sesongen, og det var akkurat den inspirasjonen og motivasjonen jeg trengte for å gå på en ny hard periode med grunntrening, forklarer Gjesdal-utøveren.

Deltar på alt i Blink

Hun føler seg allerede godt trent og gleder seg stort til vintersesongen. Men aller først skal hun gjennomføre alle tre dagene under Blinkfestivalen.

— Men en ting er i alle fall sikkert; jeg må virkelig jobbe fram til starten i morgen kveld for å kvitte meg med melkesyren jeg fikk i denne kraftkrevende og bratte bakken opp fra Lysebotn, understreker hun.

Hun legger ikke skjul på at det å gå disse bratte bakkene med rulleski er den hardeste treningsøkten hun så langt har gjennomført i sommer.

Store deler med makspuls

— Pulsnivået er jo omtrent på maks i lange perioder av bakken, og når jeg går i rundt 42 minutter så sier det seg selv at dette er knallhardt, forklarer Renta Bergset Tjetland.

Kvinneklassen ble for øvrig vunnet av Elizabeth Stephen fra USA på 32.53, som kom noen 38 sekunder foran Kristin Størmer Steira i mål. Den kanskje største norske favoritten på forhånd, Heidi Weng, endte på en femteplass.

Kvinner:

1) Elizabeth Stephen, USA 32.53, 2) Kristin Størmer Steira, Norge 0.27 min. bak, 3) Kaisa Mäkäräinen, Finland 1.33, 4) Kerttu Niskanen, Finland 1.42, 5) Heidi Weng, Norge 2.16, 6) Coraline Hugue, Frankrike 2.33, 7) Ingvild Flugstad Østberg, Norge 2.45, 8) Marthe Kristoffersen, Norge 2.54, 9) Krista Lähteenmäki, Finland 3.00, 10) Masako Ishida, Japan 3.22.