Langrenn

Ny satsing skal gi lokale toppløpere i langrenn: – Målet er å få en verdensmester

Da to talenter plutselig leverte nasjonale toppresultater, innså Oddersjaa at de måtte ta grep. Nå har de satt i gang en satsing som trolig mangler sidestykke i klubbens historie.

Her er seks av de 13 som er med på «Oddersjaa elite»: Martin Mollestad (t.v.), Astrid White, Daniel Omfjord, Ole Gunnar Jensen, Linne Ausland og Thomas Mollestad. Ikke til stede: Markus Kittelsen, Simon Kivle Westergren, Hans Lossius, Camilla Netland, Per Kristian Gauslaa, Tuva Lislevand og Erlend Lindland Sletten.

KRISTIANSAND: – Da vi så i fjor at vi plutselig hadde løpere på høyt nasjonalt nivå, satte vi oss ned og tenkte at nå har vi drevet som en breddeklubb i alle år. I løpet av møtet ble vi enige om å trø til på vegne av våre talenter, sier Tor Mjaaland, daglig leder i Oddersjaa.

Resultatet ble «Oddersjaa elite», som er en større satsing på 13 av klubbens talentfulle løpere i alderen 16–20 år. Satsingen har et budsjett på nærmere 250.000 kroner, og innebærer flere samlingsdøgn, tettere oppfølging av enkeltløpere foruten at de har trukket til seg eksterne krefter som ivaretar faktorer som mental trening, lagbygging og gruppedynamikk.

Les hele saken med abonnement