Langrenn

Northug åpner for å trene med landslaget

Skikongen mener han vil ha utbytte av å gjennomføre økter sammen med Martin Johnsrud Sundby & co.

SER MOT LAHTI: Petter Northug, her sammen med trener Stig Rune Kveen, åpner for å gjennomføre treningsøkter sammen med landslaget i sommer og høst.
  • Birger Løfaldli
    Birger Løfaldli
    Adresseavisen

BEITOSTØLEN: På 10-kilometeren på Beitostølen gikk Petter Northug inn til 17.-plass, drøyt femti sekunder bak gullvinner Martin Johnsrud Sundby.

— Jeg trodde det skulle bli verre, sier Northug om løpet, etter en sesong som for hans del kan betegnes som «helt grei».

Han har ikke hatt toppløp hvor han har vist ekstremform, men har heller ikke opplevd svært tunge perioder i løpet av den mesterskapsfrie sesongen.

Les også

  1. Sundby vant og hyllet deltagelsen: - Det er ganske rått

  2. Johnsrud Sundby vil ha mer etter «hardt og brutalt» seiersløp

Skal prate med Løfshus

Da Sundby var i Trondheim i midten av mars, uttalte han at landslagsretur vil være den beste måten for Northug for å finne tilbake til gullformen fra Falun.

— For å komme tilbake på distanserenn, så kan det hende at det er den letteste måten å gjøre det på, etter min mening, sa Røa-løperen til Adresseavisen.

GIKK NM: Petter Northug gikk inn til 17.-plass på 10-kilometeren fredag.

Den nyansatte herrelandslagssjefen Tor Arne Hetland har vært krystallklar på at døren står åpen for Northug på lagets treningsøkter, selv om han står utenfor skiforbundets opplegg.Etter å ha gjennomført sin siste NM-distanse for sesongen åpner både Northug og hans sportslige leder Ole Thonstad nå for at 30-åringen vil møte opp på enkelte økter til landslaget i sommer og høst.

— Ja, det får vi diskutere. Jeg skal prate litt med Vidar (Løfshus), kanskje her på Beitostølen eller på telefon snart, så skal vi se om vi blir enige om noe, sier Northug til Adresseavisen.

- Vil få utbytte

- Vil du ha utbytte av å trene med landslaget?

— Ja, det tror jeg absolutt. Den beste matchingen får du jo der. Det er der de sterkeste løperne er. Det er alltid godt å få matchet seg litt mot dem som er på lag.

Northug brøt ut av landslaget etter Val di Fiemme-VM i 2013. Etter det har han satset på egen hånd med sitt private team. I sesongen, i forbindelse med konkurranser, har han deltatt på landslagets opplegg.

— Det er ikke umulig at det blir noen treninger sammen med landslaget. Det kan godt hende, sier Ole Thonstad.

Tre høydeopphold

Northug endte på andreplass sammenlagt i verdenscupen, over tusen poeng bak suverene Sundby. Fokuset nå er rettet mot neste års Lahti-VM. Northug er godt i gang med planleggingen. Planen er å gå samtlige distanser i neste års mesterskap.

— Evalueringen har startet for lengst og er nesten sluttført, sier Thonstad.

— I grove trekk blir opplegget neste sesong mye av det samme som før Falun-VM, pluss en del nye ting. Vi må ta tak i de svake punktene, litt på teknikk, sier han.

Northug ser for seg et høydeopplegg på samme måte som foran suksessmesterskapet i Sverige i fjor.

— Det blir sikkert standard, tre opphold på tre uker. Slik som for to og tre år siden, sier Northug, som lørdag bestemmer seg for om han stiller til start på Flyktningerennet fra Nordli til Gäddede søndag. Lørdagens NM-femmil på Beitostølen står han over.

Hør Adressa-sportens podkast, der Ørn-profilene snakker om privilegiene herrelandslaget unner seg:

  • Det er alltid godt å få matchet seg litt mot dem som er på lag. Petter Northug

Les mer om

  1. Petter Northug