- Nå vil hun ha revansj!

<p>Landslagsledelsen tror Marit Bjørgen er ekstra tent etter at hun ble slått av Therese Johaug to ganger sist helg.</p>

Beitostølen 20121115.Marit Bjørgen på torsdagens trening på Beitostølen. I bakgrunnen Therese Johaug.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

GÄLLIVARE (aftenposten.no): Bjørgen ble slått med åtte sekunder av Johaug på 10 kilometer fristil på Beitostølen. To dager senere ble hun utklasset på klassiskdistansen.

— Det kan svinge mye på en uke. Og jeg vet Marit er sugen på revansj, forteller landslagstrener Egil Kristiansen til Aftenposten.no.

Hun ble slått ut med magesykdom på slutten av høydeoppholdet i Val Senales.

— Marit ble kanskje satt litt mer tilbake av mageproblemene enn vi først trodde. De første hardøktene etterpå fløt hun på overskuddet. Men så tappet det mer enn vi trodde.

Offensiv Bjørgen

Det var uansett en offensiv Bjørgen som møtte de norske mediene på HotellLiza i Gällivare fredag ettermiddag.

- Jeg er veldig klar for å gå verdenscuprenn og kjempe om en pallplass.

— Du ble slått to ganger av Johaug på Beitostølen?

— Ja, men på 10'ern var det veldig jevnt. Jeg vet jeg har potensiale til å slå henne nå. Jeg håper at formen har løftet seg litt fra forrige helg.

Løypa passer bra

32-åringen mener løyeprofilen i Gällivare passer bedre enn den på Beitostølen. Der var det brattere. Mens det i Gällivare er mer svingete og teknisk krevende.

- Løypa passer meg veldig bra. Jeg gleder meg veldig til rennet.

Johaug har, som Aftenposten har skrevet tidligere, brukt mye av vår, sommer og høst til å bli sterkere i lett og teknisk krevende terreng.

Men langrennsprinsessen vet at langrennsdronningen pleier å trives i terreng som det i Gällivare.

Johaug skal kopiere Beito-løpet

– Marit har vært god i slike løyper som dette før, men føler at jeg har tatt et steg jeg også. Jeg har som mål å gå like bra som på Beito. Da vet jeg at det går fort, sa Johaug på pressemøtet ifølge NTB.

Før lørdagens 10 kilometer er det spesielt én ting som er i fokus, akkurat som på Beitostølen sist uke.

– Utfordringen blir å gå med lave skuldre, å holde meg nede slik at farten går framover.