Langrenn

Nytt møte i kveld om Marthe Kristoffersens terapeut

Landslagets helsesjef skal møte Marthe Kristoffersen i kveld. Tema er den omstridte terapeuten Svein Torp.

Nytt møte: Landslagets helsesjef Torger Hansen skal i kveld møte Marthe Kristoffersen for å diskutere hennes samarbeid med Svein Torp.
  • Birger Løfaldli
    Birger Løfaldli
    Adresseavisen

RØROS (adressa.no): Tidligere denne uken meldte Adresseavisenat terapeuten Svein Torp samarbeider med landslagsløper Marthe Kristoffersen.

Det liker landslagsledelsen svært dårlig.

– Det handler om hans bakgrunn, den formelle utdanningen han har og måten han opptrer på, uttalte Løfshus til Adresseavisen torsdag.

— En lang historie

I dag utdyper landslagets helsesjef Torger Hansen hvorfor både han og Løfshus er svært kritiske til samarbeidet mellom Torp og Kristoffersen.

— Vi vil ikke ha noe samarbeid med det systemet der. Det er en lang historie å gå inn på. Vi identifiserer oss ikke med filosofiene rundt det opplegget de har, sier Hansen til adressa.no.

Han er klar på at Kristoffersen har inngått samarbeid med Torp helt på egen hånd.

— Vi har ansvar for hennes ve og vel og når det gjelder hva hun inntar av ting. Der må vi ha kontroll. Marthe har skrevet under på en kontrakt som alle andre når det gjelder å dokumentere ting, og det må hun forholde seg til.

Northug-samarbeid over

- Kan hun fortsette samarbeidet med Torp?

— Det er opp til Marthe. Vi har avtalt en prat i kveld hvor dette er temaet. Vidar (Løfshus) har allerede tatt det opp med henne og nå skal jeg som helsesjef gjøre det. Så får vi se hva som kommer ut av det.

Petter Northug hadde de to siste sesongene et samarbeid med Torp. Landslagsledelsen var lite fornøyd med situasjonen og valgte før OL i fjor å stenge terapeuten ute fra deltagerlandsbyen i Sotsji. Samarbeidet er ifølge både Torger Hanssen og Northug-manager Are Sørum Langås nå avsluttet.

— Det er helt over nå. Det er noe han har valgt selv. Han skjønte vel hvor det bar hen, sier Hansen.

- Får god hjelp

Marthe Kristoffersen svarte slik da hun fortalte om samarbeidet tidligere denne uken:

– Svein Torp har hjulpet meg veldig med den fysiske delen av kroppen, og gitt meg mye behandling fordi jeg er stinn i musklene. Han har også hjulpet meg til å koble hodet og musklene litt sammen, og beina føles bedre nå, sier hun.

– Jeg kjenner at jeg har fått hjelp. Behandlingen til Torp fungerer. Da står det ikke noe i veien for at jeg skal fortsette med det. Men jeg ønsker absolutt ikke at dette skal føre til noen konflikt, sa Kristoffersen.

Adresseavisen har i flere dager forsøkt å komme i kontakt med Svein Torp uten å lykkes.

Les også

  1. Nå smiler Marthe Kristoffersen igjen

  2. Uhrenholdt Jacobsen: - Verden er litt urettferdig, man må bare gjøre det beste ut av det