Langrenn

Bjørgen knuste Weng i norsk spurtduell: – Det blir nok en fight mellom oss to i morgen

To norske øverst på pallen i Canada.

Marit Bjørgen vant spurten mot Weng.
  • Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

I går ble det svensk seier på kvinnesprinten, men i dag sto igjen en norsk kvinne på toppen av pallen. På slutten av den 10 kilometer lange fellestarten i klassisk var det bare finske Krista Pärmäkoski i som klarte å følge med Marit Bjørgen, Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg i minitouren i Canada.

Bjørgen og Weng fikk en liten luke rett før mål, og det ble en spurtduell mellom de to norske jentene. Den spurten vant Bjørgen, og Weng måtte ta til takke med annenplassen. Hun overtar likevel ledelsen i touren.

– Det blir nok en fight mellom meg og Heidi i morgen. Slik løypen er regner jeg med at det blir en spurt, så det gjelder å være taktisk smart, sa Bjørgen til NRK etter løpet var over.

Dette var Bjørgens sjette klassiskseier for sesongen, og er ubeseiret i stilarten. Hun har vært på pallen i 21 av de siste 24 klassiskrennene hun har stilt opp i.

Marit Bjørgen, Heidi Weng og finske Krista Pärmäkoski kom på pallen på 10-kilometeren.
Les også

Svenske aviser utpekte Weng som syndebukk: - Spesielt

Havnet langt bak i starten

Hun mistet tidlig posisjonen i feltet, og brukte to kilometer på å komme tilbake til fronten. Da tok hun grep og satte fart i feltet.

– Jeg mistet posisjonen i starten og brukte nærmere to kilometer før jeg var i front igjen. Gruppa delte seg da jeg kom i front, og det var nok taktisk smart av meg overfor Heidi at jeg var i teten, sa Bjørgen.

Krista Pärmäkoski kom på tredjeplass, og Østberg på fjerde.

Weng ligger ett sekund foran Marit Bjørgen før morgendagens jaktstart. Stina Nilsson gikk i mål 35,7 sekunder bak Bjørgen, og ligger 44 sekunder bak Weng i sammendraget.

Nilsson ledet etter sprinten

De norske jentene var nødt til å ta innpå Stina Nilsson for å ta kontroll på tour-ledelsen. Nilsson vant sprinten i går, og fikk en liten ledelse på konkurrentene i canadiske Quebec.

Touren går inne i en park i Quebec.
Les også

Bjørgen ut i kvarten da Nilsson vant: – Har vært sliten og utladet etter VM

Som så mange ganger før var det de norske kvinnene som dro opp farten i feltet. Marit Bjørgen, Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg holdt seg helt i tet. Weng vant spurten om de første bonuspoengene i løpet.

Etter litt over ti minutt hadde de tre norske løperne fått en liten luke på resten av feltet. Etter hvert fikk de selskap av finske Krista Pärmäkoski. De andre jaget bak, men klarte ikke å ta igjen kvartetten i front.

I fiskebein-bakken ikke langt før trykket Marit Bjørgen skikkelig til, og bare Heidi Weng klarte å følge med. På oppløpet var Bjørgen uslåelig.

Maiken Caspersen Falla kom i mål på 8. plass, Kathrine Rolsted Harsem på 9. plass, Ragnhild Haga på 17. plass, og Marthe Kristoffersen på 30. plass.

Les også

Kalla hylles, men får kjeft for ett valg: – Jeg forstår det ikke

Vant verdenscupen

I går sikret Maiken Caspersen Falla seg seieren i sprintverdenscupen, mens Heidi Weng sikret seg verdenscupseieren sammenlagt.

Norge hadde syv utøvere med på 10-kilometeren. Maiken Caspersen Falla, Heidi Weng, Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg, Kathrine Harsem, Ragnhild Haga, Marthe Kristoffersen.

I morgen er det 10 kilometer jaktstart i fri teknikk. Da starter Heidi Weng ett sekund foran Bjørgen, og 28 sekunder foran Ingvild Flugstad Østberg.

Les mer om

  1. Maiken Caspersen Falla
  2. Marthe Kristoffersen
  3. Heidi Weng
  4. Marit Bjørgen
  5. Ingvild Flugstad Østberg