Langrenn

Erik tok gull i U23-VM: – Det var rått!

Erik Valnes er U23-verdensmester i sprint.

Erik Valnes markerte seg i U23-VM.
  • Øyvind Sivertsen
    iTromsø

Tromsø-bosatte Erik Valnes fra Sørreisa og BOIF vant langrennssprinten i sveitsiske Goms foran landsmennene Jan Thomas Jenssen (0,24 sek. bak) og Even Northug (6,34 sek. bak).

– Det var morsomt å ta gullet til slutt. Dette var mitt største mål denne sesongen, og det betyr selvfølgelig mye, sa Valnes i seiersintervjuet.

Les også

VM-jubel: Disse tre sørget for trippel norsk på sprinten

Hjemme satt trener for Team Nord-Norge, Kristian Skogstad, og så på.

– Det var rått! Artig. Jeg så antydninger på prologresultatet (raskest) og at han så bra ut i kvartfinalen. Jeg skjønte at det kunne bli en god dag. Erik så ekstremt bra ut i dag, sier Skogstad.

Han hevder at Valnes-gullet ikke overgikk hans forventninger.

– Egentlig ikke. Det er så klart mange ting som skal klaffe. Jeg visste at han kunne gå hele veien og at han i alle fall var en medaljekandidat hvis han tok seg til en finale, sier Skogstad.

– Hvor stor prestisje er det å bli U23-verdensmester på ski?

– I skisporten er det kjempestort å bli verdensmester i U23-klassen, definitivt. Da er du beste U-23-løper i hele verden, selvfølgelig minus noen som er på verdenscup, sier Skogstad.

Valnes har ikke besvart iTromsøs henvendelser.

– Jeg har ikke fått tak i han selv. Det er sikkert fullt kjør nå med dopingkontroll og intervjuer. Jeg håper bare han får kommet seg på hotellet i rett tid. Det er et nytt løp (15 km klassisk) onsdag. Jeg har ikke fått beskjed om at han får gå, men Erik er ikke en rendyrket sprinter. Derfor kan han gjøre det bra også der, sier Skogstad.

Lovise Heimdal deltok også i VM-sprinten, men hun måtte bryte etter et fall i prologen.

Les mer om

  1. Langrenn
  2. Sørreisa
  3. Even Northug
  4. Nord-Norge
  5. Gull