Langrenn

– Akkurat nå virker Kalla uslåelig. Hun er den store favoritten inn mot OL.

Charlotte Kalla parkerte de norske rivalene. Sveriges langrennshåp viser brutal form.

Charlotte Kalla leder verdenscupen, og viste hvorfor på Lillehammer.
  • Roar Lyngøy
  • Kurt B. M. Haugli
    Aftenposten

LILLEHAMMER: – Det føles fantastisk. Det var herlig å gå i dag. Jeg ønsket å få med meg en god følelse i starten av sesongen. sier Charlotte Kalla etter maktdemonstrasjonen.

Heidi Weng og svenske Kalla tok raskt teten på søndagens skiathlon over 15 kilometer i Lillehammer.

Etter 7,5 kilometer på klassiskski var duoen et lite hav foran Marit Bjørgen og co. Bjørgen slet kraftig i åpningen, men håpet var at hun kunne gå seg opp på pallen etter skibyttet halvveis.

– Virker uslåelig

Duoen i front samarbeidet godt og byttet på å dra, og det ble tidlig klart at det ville bli en svensknorsk duell om seieren. Bjørgen på sin side hadde ikke dagen og var ikke med i seierskampen.

Charlotte Kalla er i storform. Søndag slo hun knockout på Heidi Weng og de andre norske.
Les også

Northugs krise fortsetter: Har reist hjem fra Lillehammer etter fiaskoen

Kalla viste klasse på slutten og parkerte Weng. Dermed ble det svensk seier i Lillehammer, foran Weng som var 19,7 sekunder bak.

– Akkurat nå virker Kalla uslåelig, og hun er den store favoritten inn mot OL, sier NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

Weng er superfornøyd

Weng er fornøyd med 2. plass.

– Jeg hadde ikke sjans til å gå så fort som Charlotte siste bakken, men jeg er superfornøyd. Vi har en jobb å gjøre (med å hente inn Kalla), men for meg var dette en opptur, sier Weng til Aftenposten.

– På klassiskdelen følte jeg at jeg gikk veldig bra på ski, og jeg følte meg veldig lett. Jeg var så trygg på det jeg gjorde, men skøytedelen var tung. Da hadde jeg mer enn nok med å komme meg til mål, innrømmer Weng.

Bjørgen manglet overskudd

Ragnhild Haga ble nummer tre, mens Bjørgen endte på 4. plass. Norges største OL-håp var 54,3 sekunder bak Kalla.

– Det var litt tungt, men jeg kom meg litt utover i løpet. Jeg er fornøyd med 4. plass i dag, jeg var ikke bedre og følte meg litt tung, sier Bjørgen til NRK.

– Det er sikkert litt overskudd som mangler. Det ble et sliteløp. Men det er i februar det gjelder, sier hun og tenker selvsagt på OL i Sør-Korea.

Charlotte Kalla hadde dette å si om at hennes argeste konkurrent var så langt bak:

– Jeg hørte at Marit slet med skiene. Selv hadde jeg gode ski i dag. Jeg tror ikke hun ble skremt, sier Kalla.

Kvinner, 2 x 7,5 km med skibytte:

1) Charlotte Kalla, Sverige 42.24,7, 2) Heidi Weng, Norge 0.19,7, 3) Ragnhild Haga, Norge 0.43,6, 4) Marit Bjørgen, Norge 0.54,3, 5) Jessica Diggins, USA 0.57,0, 6) Teresa Stadlober, Østerrike 1.04,9, 7) Krista Pärmäkoski, Finland 1.07,8, 8) Ingvild Flugstad Østberg, Norge 1.26,0, 9) Natalia Nepryajeva, Russland 1.27,8, 10) Sadie Bjornsen, USA 1.32,6,

Øvrige norske: 12) Astrid Uhrenholdt Jacobsen 1.37,8, 13) Kathrine Harsem 1.39,8, 25) Anne Kjersti Kalvaa 2.48,9, 27) Maiken Caspersen Falla 2.59,8, 30) Silje Øyre Slind 3.09,0, 35) Anna Svendsen 3.19,8, 37) Emilie Kristoffersen 3.38,8, 43) Tiril Udnes Weng 4.18,7, 46) Emilie Fleten 4.37,9, 54) Lovise Heimdal 6.19,3.

Les mer om

  1. Charlotte Kalla
  2. Heidi Weng
  3. Marit Bjørgen