Meninger

Bygg videre på dette, Drillo!

KOMMENTAR: Gode Drillo, ikke gå tilbake til langdistansefotballen når vi møter Sveits.

Aftenposten-kommentator mener landslaget trenger Joshua King.
  • Ola Bernhus
    Kommentator, Aftenposten
Ola Bernhus kommenterer for aftenposten.no.

NORGE — KYPROS 2-0

KOMMENTAR: Kampen ga oss noen bekreftelser tidlig. Kypros er meget svake. Og Norge mangler trening i å spille ut dårlige lag.

Men det ble forsøkt. Og forsøkt og forsøkt. Derfor sitter vi igjen med et godt innrykk selv om det ikke ble så mange sjanser. For det ble cornere, og på den åttende headet digre Tarik Elyounoussi i mål.

Etter pause ble det et spillemål også. Daniel Braaten speidet og speidet og fant Magnus Wolff Eikrem, som spilte fotballtennis inne i feltet før han trakk nyankomne Joshua King inn i spillet.

Lekkert angrep. Og slik scorer et fotballtalent!

Vinkelen var skrå, en keeper sto i veien, men det var ingen tvil. Lagkameratenes snertne forarbeid burde belønnes, sa King og bommet ikke med en millimeter.

Nytt Drillo-opplegg

Drillos lag sto frem i en annen skikkelse denne gangen. Det skulle være slutt på de lange, tidlige oppspillene, disse begredelige dokumenter i fantasiløshet som har gitt så mange triste stunder. Kypros skulle beseires med offfensivt råkjør og gjennomspill langs bakken (ja, faktisk!), og det skulle komme folk stormende inn i rommet bak kypriotenes forsvar.

Vår telling viste at det ble gjort 14 slikt stormløp bare i førsteomgangen, med målscorer Tarik som den aller ivrigste.

Bra. La gå at laget mangler trening i slikt og at det skortet på pasningspresisjon og silkemyke mottak. Derfor ble det ikke så mye ut av det. Men likevel da!

Her skal vi samtidig være glade for at det var Kypros som var motstander, for der i gården er det ikke blitt ryddet på lenge.

Så ligger de sist også. Der blir de antakelig.

Det betyr i så fall at seieren kan bli verdiløs dersom Norge tar den ettertraktede andreplassen i gruppen, for da strykes poengene mot Kypros.

Et par småproblemer

Det skurret i det norske laget etter pause, et par ganger så det stygt ut. Men det var før King besteg tronen og ordnet 2-0. Nå var det bare å kvittere ut en grei kamp. Et tap ville vært helt ødeleggende for både goodwill og VM-sjanser, en trygg seier var som det skulle være og vi fikk et løft foran Sveits-kampen tirsdag.

Alle på laget gjorde en helhjertet jobb. Forsvaret viste svakhet bare et par ganger, og Drillos overraskende uttak av Johan Lædre Bjørdal er dermed godkjent.

Trøbbelet med en midtbane som ikke truer mål, viste seg igjen, men spesielt Eikrem organiserte mye godt spill rundt seg.

Det ble en ny kamp der Mohammed Abdellaoue ikke slapp til, men helheten i angrepsspillet var mye bedre enn vi er vant til.

Vi trenger King

Da King kom inn, fikk vi også se glimt av den overlegne frekkheten som man er nødt til å ha i et lag som sikter oppover. I det hele tatt, uten individuele prestasjoner går det meste i stå.

Daniel Braaten kan ikke være alene om å skrelle bort motstandere, og derfor bør King inn mot Sveits.

La gjerne King drible seg borte tre ganger bare han lykkes i fjerde forsøk.

Les mer om

  1. Fotball
  2. Kommentar