Meninger

Utur og udyktighet

<p>Heldigvis er det ikke så svart som tabellen sier. Dette RBK-laget kan bli bra til slutt, mener Adressevisens kommentator Kjetil Kroksæter</p>

TRONDHEIM 20110403. Rosenborg mot Stab¿k I eliteseriekampen på Lerkendal søndag.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
  • Kjetil Kroksæter
Kjetil Kroksæter

Rosenborg kan skylde på uflaks for det var en kamp de styrte og ledet og burde avgjort. De kan skylde på dommeren som snøt dem for en straffe. Kanskje var Stabæks første mål offside og kanskje var ballen ute før seiersmålet?

Kanskje bør de skylde mer på sin egen ineffektivitet? Det eneste man kan gjøre noe med er sin egen prestasjon og den var litt for dårlig, alle unnskyldningene tatt i betraktning.

  • Vi følger Rosenborg: Siste nytt om klubben her

Når det kommer til stykket, så er det resultatene som teller. Det er resultatene som avgjør hvordan hverdagen blir på Lerkendal frem mot neste kamp som er mot Lillestrøm. Jan Jönsson kommer til å kjenne presset nå. Diskusjonene kommer til å gå hvorfor ledelsen ikke hentet spilleren han savnet. Det er bare å stålsette seg for de involverte.

Jeg foreslår at vi forholder oss ganske rolig nå. Vi mister ikke besinnelsen slik de har en tendens til å gjøre i Bergen etter to tap eller to seiere. Rosenborg har den troppen de har, og den er god nok til å kjempe høyt oppe på tabellen, men neppe god nok til å matche Vålerenga slik det ser ut nå.

Jan Jönsson er den samme treneren nå som da han ble hentet til Rosenborg under allment bifall. Han har vist seg å være en dyktig mann til å utvikle et angrepsspill og det er det han jobber med hver eneste dag.

I går skapte Rosenborg et bra trøkk i lange perioder, men de skapte skuffende få sjanser. Fem målsjanser er lite av Rosenborg på hjemmebane. Særlig mot et lag som har vært så suspekt defensivt som Stabæk, og som satte sammen et nytt urutinert midtstopperpar.

Men ser vi på forsvarsspillet så var det stooor fremgang fra seriepremieren mot Brann. Midtstopperparet Høiland og Larsen virket komfortable. Markus Henriksen klarte å ta ut fryktede Veigar Páll Gunnarsson i mellomrommet. Henriksen og Skjelbred fant ut av rollefordelingen på midtbanen. Faktisk slapp Stabæk til med bare to målsjanser. De hadde 100 prosent uttelling. Det tviler jeg på at noen andre lag får på Lerkendal i år.

Problemet er at det vi ser så lite struktur i angrepsspillet. Det meste skjer på impuls og blir litt forutsigbart når det er få bevegelser og lite fremoverfotball. Egentlig er det ikke så mye annet å vente. Husk at det er mange nye brikker i dette laget og de har spilt lite sammen. Altfor lite.

For øvrig var det to ting som slo meg da jeg åpnet døren til det trønderske fotballtempelet i går. Utrolig å se hvor vidunderlig grønn gressmatta var. Og skuffende hvor fåtallig publikum var.

Et så fantastisk fløyelsteppe tidlig i april er bare herlig. Jeg vet ikke om importgresset likte overgangen fra hollandske drivhus til norsk snøstorm, men i går var matta grønn, slett og lekker. Det er på slikt underlag fotball skal spilles.

Bare 12125 tilskuere er det laveste tilskuertallet siden Sogndal var på besøk 16. juni 2002. Det er konsekvensen av at Rosenborg har sluttet å strø om seg med tusenvis av gratisbilletter til hver kamp.

Den praksisen skapte en forventning om at det som oftest var mulig å gå gratis på kamp. Publikumstallene de siste sesongene har vært en bløff, og egentlig har det vel vært solgt like få billetter til mange av kampene. Nå ser vi hvor landet ligger og det er like greit å være ærlig med seg selv.

Er vi ærlige så er den trønderske fotballinteressen dårligere enn laget akkurat nå. Og det kan ta tid å løfte begge deler.

Les også

    Les mer om

    1. Fotball
    2. Kommentar