Meninger

Fortsatt gullfavoritt, men pipingen fortsetter på Lerkendal

KOMMENTAR: Litt bedre, men fortsatt altfor dårlig. 0–0 på Lerkendal blir aldri godt nok for Rosenborg.

Pål André Helland og Alexander Søderlund prøver å drive fremover for Rosenborg, Men det ville seg ikke for trønderne. Dermed er det fortsatt krise og plass under streken for Rosenborg. Ole Martin Wold / NTB scanpix

 • Ola Bernhus
  Kommentator, Aftenposten

Rosenborg-Strømsgodset 0–0

Det er ikke så mye vi er sikre på lenger når det gjelder Rosenborg, men én ting måtte i hvert fall være klart denne gangen. Rosenborg ville storme inn i kampen, jobbe frenetisk, sprenge seg inn i duellene og vise at laget fortsatt står for noe.

Nest sisteplassen i Eliteserien kler dem ikke, og all jamringen fra fansen og spørsmålene fra pressen behager dem ikke.

Likevel: Rosenborg er fortsatt gullfavoritt hos de fleste. Men er de det hos seg selv?

Aftenpostens sportskommentator, Ola Bernhus.

Hva mener Horneland egentlig?

Trener Eirik Horneland hadde denne gangen gitt opp sine ideer om å skape et luftig, kontringsfarlig og sjanseskapende lag med en helt annen stil, i motsetning til det fastlåste spillet som riktig nok ga gull i fjor, men ikke gledet mye ut over det.

Horneland måtte lykkes nå, selv om det ville bety at han måtte forlate en del tanker som han har syslet med gjennom vinteren.

Tilbake til det originale RBK, ble det humret. Nå skulle vi få se.

Les også

Pipekonsert på Lerkendal etter nok en skuffende prestasjon

Saktefotball

Men tiden gikk. Da halvtimen ble passert, noterte vi: Ennå ingen gode nok sjanser. Og hvorfor spiller de så sakte?

Selv mot en riktig svak motstander som helst bare sparket ballen oppover banen for å slippe unna press, skjedde det lite når Rosenborg angrep.

Jo, vi kjente igjen det gamle mønstret, der Anders Trondsen pendlet bak indreløperne (Anders Konradsen og Mike Jensen), som prøvde seg på noen løp inn i Godset-forsvaret. Vi fikk se skudd fra Jensen, Pål André Helland og David Akintola, og sistnevnte var ganske nær på en retur. Rosenborg var i hvert fall klart bedre enn Strømsgodset.

Men det var lite som kunne få gjestelaget til å skjelve. De som møter Rosenborg i de nærmeste kampene (Molde neste gang), er nok heller ikke redde.

Kanskje Rosenborg ikke er bedre enn det de har vist?

Mange tøffe tak, men ingen mål i Trondheim. Dermed er det ingen løsning på krisen i Rosenborg. Ole Martin Wold / NTB scanpix

Mer og mer nervøst

Første omgang hadde artet seg som fredsforhandlinger, men det lå likevel litt spenning i luften etter pause. Det er feil å si at en sesong defineres i fjerde serierunde, men et slumpemål fra Strømsgodset nå ville skape rystelser på Lerkendal. Ikke fordi det var noen stor fare, akkurat, men tanken ble nok tenkt.

Den var ikke tullete heller. Godset fikk roet seg, begynte å se etter medspillere og skapte angrep. Det var en André Hansen med fjorårsstil som hindret Godset-mål da Lars Sætre headet fra femmeteren.

Kampen begynt å ligne noe. Og det var mest Rosenborg som sørget for det, selv om Godset var betydelig bedre enn i første omgang. Samuel Adegbenro kom inn, bare det ga grunn til optimisme. Han skapte noe med en gang. Nå kunne vi se at det ble nervøst foran Godset-keeper Viljar Myhra.

For å vinne dødballer satset Horneland på Gustav Valsvik, og så ble Nicklas Bendtner pakket ut. Hva må ikke han ha tenkt, nå som han er blitt innbytter i norsk fotball? Utkonkurrert av Alexander Søderlund, som nesten ikke hadde vært innom ballen før han ble byttet ut.

Nå ga det ikke lenger mening å lete etter Rosenborg-stilen. Nå gjaldt det bare å presse inn det målet som ville stille munnen på kritikerne en ukes tid. Valsvik var nær. Men det ble aldri scoring.

Og Rosenborg er fortsatt nest sist.

 • Se høydepunktene fra RBK-Strømsgodset:

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Strømsgodset IF
 3. Rosenborg BK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Pipekonsert på Lerkendal etter nok en skuffende prestasjon

 2. FOTBALL

  Fikk beskjed om Hornelands taktiske retrett like etter miniferien

 3. FOTBALL

  Rosenborg klare for Europa etter å ha sendt Ranheim ned

 4. FOTBALL

  Overtidsdrama da Rosenborg snublet mot bunnlag

 5. FOTBALL

  Se, RBK-spillere som jubler for ligaseier!

 6. FOTBALL

  Horneland gjør to endringer på Rosenborg-laget