Meninger

Seier, men ikke noe vendepunkt

Cupbomben forble udetonert. Men la det være nevnt, det var fyr i lunten.

 • Doddo
  Doddo

Brann har tatt seg videre i cupen, og det er strengt tatt ikke anledningen for å klage på laget. Det gjorde det de skulle, de vinner 3-1. Men selv om resultatet er av den komfortable sorten, så var ikke spillet det. Problemene som Brann har vist hele denne sesongen, fortsetter. Selv mot et lag som holder til to nivåer under dem, hadde de ikke kontroll. At FK Fyllingsdalen ledet etter første omgang var fortjent.

Brann var ikke god i noen av lagdelene, men jeg tror at hovedproblemet til Brann ligger sentralt på midtbanen. De gir for lite støtte til angrepet, og de gir for lite støtte til forsvaret. Det er sjeldent at de spiller spissene gjennom, og det er sjelden at de selv kommer i scoringsposisjon.

En god midtbanespiller skal ha en del målpoeng i løpet av en sesong. Både Barmen og Haugen er gode og talentfulle spillere, men ingen av dem tar den nødvendige kommandoen ute på banen. De trenger en større kraft ved sin side, i hvert fall i denne perioden som er fylt med så mye motgang.

Selv om resultatet er av den komfortable sorten, så var ikke spillet det. Problemene som Brann har vist hele denne sesongen, fortsetter, skriver Doddo.

Tid for Badji?

Som kjent har ikke Brann per dags dato råd til å kjøpe nye spillere, Brann må bruke det de har. Så kanskje er det tid for Badji igjen. Hvis han er motivert, og hvis Norling dyrker hans beste sider, så er han en tilvekst til laget.

Men til tross for innvendingene, det er positivt at Rikard Norling og laget aldri fikk panikk, selv da de lå under. De jobbet ufortrødent videre. Selv om spillerne sjelden gjorde hverandre gode, selv om spillet som regel stoppet ved Fyllingsdalens sekstenmeter, ga de ikke opp. Laget viste moral. Til slutt kom da også den forløsende utligningen.

Les også

 1. Endelig scoret Huseklepp

 2. Orlov vitset om sitt eget mål

 3. Askar følte seg bedre enn på lenge

Positivt er det også at begge spissene scorer. Orlov er en effektiv angrepsspiller. Når han først får sjansen, så putter han som regel. Aller viktigst var det imidlertid at Huseklepp omsider fikk nettkjenning. Scoringen kom riktignok på straffe, men scoring er scoring, og nå er litt av presset på hans tretti år gamle skuldre tatt bort. Han så svært lettet ut etter kampslutt. Scoringen kan være begynnelsen på en Huseklepp-opptur.

Brann vinner, men kampen lignet dessverre ikke på noe vendepunkt.

Eller tar jeg feil?

Les også

FK Fyllingsdalens målscorer: - Veldig bittert

Les mer om

 1. Fotball
 2. Sportsblogger
 3. Fotball-NM
 4. FK Fyllingsdalen
 5. SK Brann