Meninger

Hvor er spissen, Viking?

Kjell Jonevret må hente inn en angriper, mener Viking-blogger Hans Petter Jørgensen.

Viking-trener Kjell Jonevret og administrerende direktør Arne Larsen Økland må styrke den offensive delen av laget, mener HP.
  • Hans Petter Jørgensen

I fjor var Viking ferdighandlet og på teambuildingtur i Sør-Afrika. Spillere som Joackim Jørgensen, Sverrir Ingasson, Steinthor og Sverrisson var på plass. I år har laget stort sett befunnet seg i en hall ved Tjensvollkrysset der en rekke prøvespillere har fristet lykken.

I tillegg er det klubber som ønsker å hente både Veton Berisha og Sverrir Ingasson. Usikkerhetsmomentene er flere enn i fjor.

Les også

Vålerenga vurderer å kjøpe Ondrasek

Rett skal være rett: Viking har hentet inn Karol Mets, Zymer Bytyqi og Magne Hoseth. En veteran, en lovende unggutt og en landslagspiller fra Estland. Spilleren det har vært mest snakk om har vi ikke hentet enda. Den etterlengtede spissen glimrer fortsatt med sitt fravær.

VIKING-BLOGGER: Hans Petter Jørgensen.

Førstekandidat Emil Berggreen glapp, og Viking tvinges til å lete lenger ned på listen. Nå kan det se ut som klubben må velge mellom en etablert spiss, eller lovende unggutter fra Nigeria og New Zealand. Jeg var i Randaberg Arena da Viking spilte internkamp på fredag. Der var både Samuel Abegbenro og Judd Baker i aksjon.

Suleiman Abdullahi er reist hjem til kamper med Nigerias U20 landslag. Alle jeg har snakket med trekker fram Abdullahi som spilleren med størst x-faktor. Den gjenværende nigerianeren, Abegbenro, spilte indreløper og viste prov på hurtighet og godt driv med ballen.

Unggutten som har reist i 40 timer fra den andre siden av jordkloden scoret ett mål i internkampen. Judd Baker er stor og sterk, men viste seg også relativt bevegelig. Han får enda en uke på å imponere Jonevret ogkompani.

Det kan ikke felles noen dom over spillere etter en internkamp i midten av januar, men det var kjekt å se Viking spille fotball igjen.

Les også

Nisja stjal showet fra prøvespillerne

Både Jon Dadi og Veton var aktive på hvert sitt lag, Julian Veen Uldal viste godt driv på venstrebacken, mens Magne Hoseth tok det nokså rolig på midten. Det gjorde ikke Vidar Nisja, som slo til med hat-trick i kampen. Det er ingen oddsbombe om Vigrestad-gutten blir vår beste målgarantist også denne sesongen.

Det må likevel inn en spiss. Veton Bersiha ser ut til å forsvinne, det samme kan være tilfelle med Osita Chikere. Spørsmålet er om det blir en etablert målscorer, eller om det blir lovende unggutter fra Nigeria og New Zealand. Svaret bør være på plass før Viking reiser til La Manga i februar.

Les også

  1. Skogseid skrev under for dansk klubb

  2. Viking avslo millionbud på Sverrir Ingason

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. Viking FK