Meninger

Hoås på sitt beste en av ligaens største attraksjoner

Er Øyvind Hoås rett mann for Brann? spør Doddo.

Øyvind Hoås kan være på vei til Brann.
  • Brann-blogger.
  • Eduardo Andersen

Overgangsvinduet er åpnet (15. juli – 11. august), og som regel skjer det noe på overgangsmarkedet da, også for en ”fattig” klubb som Brann som egentlig ikke har råd til å handle inn nye spillere.

Det finnes Bosman-spillere, det finnes spillere på utgående kontrakter, og det finnes rike onkler (les: Hardball) – som foretrekker kjøpe unge spillere som kan gi avkastning en gang i fremtiden.

BLOGGER: Eduardo Hans «Doddo» Andersen.

Når Brann skal signere nye spillere kan de sjeldent forsyne seg fra øverste hylle, slik som Molde og Rosenborg kan. Brann må lete langt lavere, på steder der sikten er dårlig og agentene florerer. De må være både smarte og heldige for å finne spillere som kan forsterke laget.

Det har de under Rune Skarsfjords ledelse vært flere ganger. Før 2011-sesongen lyktes Branns trener spesielt godt med å hente inn nye spillerne. Da dukket det opp publikumsfavoritter som Kim Ojo og Carl Erik Torp, spillere som vi før sesongstart ikke hadde forventninger til, men som innfridde til gagns.

Siden den gangen har han, og Walstad, ikke lyktes like godt med å hente inn billige spillere. Verken Nordkvelle, Sokolowski, Wangberg eller Pusic kan så langt karakteriseres som suksesser i Brann-trøyen. Selv ikke de som kostet noen millioner ble/blir sett på som geniale signeringer (Demir og Bentley).

Nå skal Skarsfjord og Walstad forsøke seg igjen, og mannen de har satt sine øyne på er Sarpsborgs spiss Øyvind Hoås. Når vi vet hvor høy han er (203 cm), kommer det ikke som noen overraskelse at Skarsfjord er ute etter nettopp han. Brann-treneren har en forkjærlighet for høye spisser. Da kan Brann spille slik de gjorde i den vellykkede 2011-sesongen, da høye og kraftige Kim Ojo var en dominerende spiller i eliteserien.

Ikke det at jeg tror at Skarsfjord vil forlate 4-4-2-formasjonen som han bruker i dag, men han vil ha muligheten til å variere taktikken alt etter motstander og resultat.

Uansett så trenger Brann en ny spiss. Så lenge situasjonen rundt Bård Finne er fastlåst og uavklart, har ikke Brann annet å gjøre enn å hanke inn en erstatter.

Øyvind Hoås er en spiller jeg har sansen for. I motsetning til andre høye spillere, som for eksempel russeren Pavlov, har Hoås en fantastisk teknikk.

Hoås er på sitt beste en av eliteseriens største attraksjoner. Med sitt skarpe blikk, sin teknikk og store fotballforståelse vet han å skape mål, målsjanser – og underholdning. Med stadig færre tilskuere på Brann Stadion trenger vi så absolutt mer av det.

Hva mener du? Er Øyvind Hoås rett mann for Brann?

Les også

  1. Brann ønsker Hoås

  2. Historisk få borteseirer

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. Sarpsborg 08
  4. SK Brann