Meninger

Ikke ta en Leeds, Brann!

Mjøndalen tydeliggjorde Branns sportslige kollaps. Bergenserne rykket ned en novemberkveld i fjor.

STRANDSONEN: Etter den tiende runden kan Brann være fire poeng unna nedrykk!

  • Tore Strand

To av siste ukes begivenheter har ført til at jeg har lekt litt med ilden, og sett på hva som kan skje hvis, så frem osv.

BT-kommentator Tore Strand

Det nye Brann-styret ga sist mandag Rikard Norling fornyet tillit i et håp om at svensken og hans elever kan snu en trend som ikke akkurat er oppløftende. To dager senere ble Uwe Rösler utpekt som ny manager i Leeds United. Forøvrig den femte på ett år. Ikke rart Leeds-eier Massimo Cellini går under kallenavnet Il mangia-allenatori – managerspiseren.

Leeds er en klubb som påvirker min sinnsstemning minst 46 ganger i året, og siden jeg kjenner historien til klubben, får jeg frysninger når jeg trekker paralleller til divisjonen Brann spiller i — som i likhet med engelsk Championship er nivå to.

Leeds-eier Massimo Cellini.

Da har jeg ikke glemt at Leeds også var nede på nivå tre i tre sesonger, men akkurat nå vegrer jeg meg for å ta ordet 2.-divisjon i bruk når det er snakk om Brann.Skulle det skje at Levanger slår Brann – helt utenkelig er det jo ikke – og andre resultater går feil vei, så kan Brann være fire poeng unna nedrykksstreken tirsdag kveld.

Et nytt Brann-nedrykk? Er det mulig? Svaret burde vært nei, men jammen kan ikke noen av oss være hundre prosent sikre på at det ikke skjer. For vi snakker tross alt om en liga der en etter helgens kamper har spilt en tredel av sesongen.

10 tunge år

Da Leeds rykket ned i 2004, var jeg og mange andre som jevnlig valfarter til Elland Road, sikre på at det kun var snakk om ett år så var klubben tilbake igjen i det gjeveste selskap. I dag skriver vi 2015, Leeds er knapt i nærheten av Premier League-klasse, for det er en middelhavsfarer Uwe Rössler overtar. Opprykk? Tja, vi liker å si det foran hver sesong, men etter hvert som årene går så er det mest håp og lite tro det dreier seg om.

Nå trenger ikke alle Brann-tilhengere skjelve i buksene fordi jeg kommer med en sammenligning mellom en stor klubb fra Norges nest største by, og en fra den tredje mest folkerike i England. Men Rikard Norling har garantert ikke overlevd mange ukene hos Massimo Cellini!

Fersk statistikk viser at mens England er helt i øvre sjikt når det gjelder sparking av managere, så er det kun i Sverige en topptrener sjeldnere får fyken enn i Norge.

«Bronca»

Gode resultater er den eneste måten å overleve i yrket på, og for Brann sin del håper jeg de mot Levanger tar frem noe av det Diego Maradona ofte snakker om – et uttrykk som heter bronca.

Maradona har uttalt at i tillegg til gleden ved å leke med lærkulen, er det viktigste brennstoffet en fotballspiller kan ha, en slags hevntørst. Ifølge Maradona er vreden der en beviser sitt verd med å beseire motstanderen, helt avgjørende.

Det skal kule til en trønder! Om det ikke akkurat er Stiklestad-dimensjoner over dysten, er det uten tvil et viktig slag som finner sted på Moan Fritidspark tirsdag kveld.

Spar meg for Leeds-tilstander, Brann!

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. SK Brann