BLOGG: Gressbane? Mer en åker...

<p>Fotballpresidenten bør fremme nye krav. Som vil berøre hans egen «hjemmebane» Fosshaugane.</p>

Fotball ,17. april 2011 ,Eliteserien ,4. runde Tippeligaen 2011 ,Sogndal - Tromsø IL ,Fosshaugane Campus - Sogndal ,Foto: Rune Sjøberg, Digitalsport ,Ole Jørgen Halvorsen, Sogndal
  • Per Christian Johansen
Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Kunstgresslaget Tromsø spilte sin desidert svakeste kamp for året i Sogndal i går. Og det er ikke vanskelig å forstå. For underlaget innbød ikke til finspill langs bakken for Ruben Yttergård Jenssen & Co.

De siste årene er det innført knalltøffe lisenskrav til norske toppklubber. Alt fra flomlys til flisbelagte dusjer og gode pressefasiliteter.

Men det viktigste — underlaget man spiller kamper på - har så langt sluppet billig unna.

Kanskje på tide å gjøre noe med saken, Yngve Hallén?

Fotballpresidenten, med mange år bak seg i Sogndal, var selv til stede og så gårsdagens kamp. Det samme var toppfotballsjef Nils Johan Semb. De kan neppe være stolt over kvaliteten på vegne av norsk fotball.

Både i Sogndal, Haugesund og Bergen har det så langt vært baneforhold langt under pari denne sesongen. Da uteblir også finspillet, og det er frem med langpasninger, jage dueller og vise rå muskelkraft.

Dette er ingen unnskyldning for at TIL-laget bare klarte uavgjort mot bunnlaget i eliteserien. Men et hint om bedre forhold med tanke på utviklingen av norsk fotball.

Med en fotballsesong som strekker seg inn i vinteren i begge ender av året, bør man også tenke på kvaliteten. Vel nok er fotball primært en utendørsidrett. Men da får man se i regelboken, og innse at kunstgress er kommet for å bli. Også internasjonalt.

Forholdene TIL ble servert i går, var skammelig. «Gutan» trener og utvikler et spill tilpasset "perfekt" underlag det meste av året på Alfheim og i Skarphallen. Da er de unnskyldt når de tvinges til kamper som på Fosshaugene i går.

TIL avslutter for øvrig sesongen med to bortekamper på gress. Det er lov å håpe, men jeg frykter de må frem med «kick and run»-fotballen også da. Haugesund 30. oktober og Start 27. november viser terminlista.

Ja, ja - vi får vente spent og se hva værgudene tillater på gressunderlag da...