Nå har de rollen som den bråkete naboen

Bruno Fernandes og lagkameratene Casemiro og Antony jublet etter portugiserens utligning drøyt 10 minutter før kampslutt.

På tre minutter snudde Marcus Rashford (25) og Manchester United en god sesong til det som kan bli en veldig god sesong.

Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Manchester United-Manchester City 2–1.

For snart 14 år siden sukket mektige Sir Alex Ferguson oppgitt etter en tett duell med byrival Manchester City.

Hans lag vant kampen 4–3. Men Englands klart beste lag begynte å føle på konkurransen fra det som hadde vært en lillebror i alle år.

City hadde fått nye eiere fra Midtøsten. De hadde midler til å ta opp kampen med de største lagene i Premier League. I intervjuet etter kampen kalte Ferguson byrivalen for «den bråkete naboen».

City kjempet seg til toppen og er blitt det mektigste laget i England. Imens falt United etter Ferguson-epoken.

Men nå er det United som kan ta rollen som «den bråkete naboen». Etter tunge år er de på vei opp. De er blitt en reell trussel for seiersmaskinen Manchester City.

Da de røde snudde 0–1 til 2–1 i løpet av et par minutter mot slutten av lørdagens byderby, hadde avstanden mellom lagene krympet fra syv til ett poeng på tabellen.

Det er en betydelig forskjell. Og da er det faktisk lov å snakke om seriegull igjen på Old Trafford.

Les hele saken med abonnement