Meninger

Messi gadd igjen - Barcelona vant

Var det alt som skulle til? At Messi løp litt igjen? I så fall er hans svake innsats i det siste ekstra beklagelig for Barca, skriver Ola Bernhus.

Lionel Messi ble matchvinner søndag. Foto: Manu Fernandez, AP

 • Jørgen Tjærnås
Kommentar
Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Foran påskesøndagskampen mot Athletic Bilbao hadde Barcelona for første gang på 11 år tapt tre kamper på rad, mot Atletico Madrid, Granada og Real Madrid.

SLIK VAR KAMPEN:

Les også

Messi avgjorde da Barcelona endelig vant

I de tre kampene har Lionel Messi vært så demonstrativt stillestående og svak at han har pådratt seg vrede hos mange av sine tidligere tilhengere. Messi, han som aldri lar seg knekke, opptok bare en plass i laget, uten å tilby lagkameratene noe som helst.

LES OGSÅ:

Les også

Skammelig av Messi

Men nå fikk det være nok! Messi ville vise at nederlagene ikke bare var hans skyld. Mot Bilbao spilte han straks Pedro igjennom med en typisk Messi-stikkball. Så kom han selv inn mot keeperen etter et av sine karakteristiske rykk inn i bakrom.

Ambisjonen var tydelig. Det ble ikke mål av det, og faktisk ledet Bilbao 1-0 ved pause etter et mål der Barcelonas forsvarsproblemer ble avslørt igjen.

Ola Bernhus

Men Messi rykket og løp, prøvde og prøvde, slik vi kjenner ham. Presisjonen og nøyaktigheten var ikke som når han er i form. Slik tapte han mange dueller og mislyktes med mange driblingsforsøk. Men han ga seg ikke.Og midt i omgangen ga det resultater, etter at Pedro først hadde utlignet til 1-1. Messi ble felt på 17 meter før han selv satte frisparket i mål til 2-1. Dermed er Barcelona fortsatt fire poeng bak Atletico Madrid i La Liga. Mange av spillerne er tydelig ute av form, men det holdt i hvert fall i denne kampen. Lenge så det ut til ut til å bli tap og sju poeng bak teten– før Messi endelig fikk det til igjen.

Mesterligaen og cupen er tapt, men i ligaen er Barca fortsatt med i utbrytergruppen.

Les mer om

 1. Fotball
 2. Kommentar
 3. Athletic Bilbao

Relevante artikler

 1. MENINGER

  Skammelig av Messi

 2. FOTBALL

  Endelig seier for Barcelona

 3. MENINGER

  Barcelona har seg selv å takke

 4. FOTBALL

  Barcelona snublet, men Real Madrid misbrukte muligheten til å innta tabelltoppen

 5. FOTBALL

  Barcelona slet uten Messi - satt på plass av Sevilla

 6. FOTBALL

  Griezmann og Barcelona reiste seg etter marerittstart