Meninger

Rekdals tabbe

<p><strong>KOMMENTAR</strong>: Kjetil Rekdals oppførsel den siste tiden i Aalesund er ødeleggende for hans muligheter til å bli Norges neste landslagssjef, skriver Bertil Valderhaug.</p>

Tromsø 20120930. Eliteserien fotball, Aalesunds trener Kjetil Rekdal etter eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø IL og Aalesund på Alfheim stadion søndag ettermiddag. Kampen endte 1-0.Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Bertil Valderhaug
  Bertil Valderhaug

For en stund siden var Kjetil Rekdal et brennhett alternativ til å ta over etter Egil Olsen som norsk landslagssjef. Fordi han hadde den taktiske klokskapen, resultatene og mentaliteten som skulle til. I sin bok ”Mitt liv som I” legger han heller ikke skjul på ambisjonen.

Den offentlige skittentøyvasken på Sunnmøre de siste månedene kan ha gjort sitt til at sjansen hans sannsynligvis er skylt bort i møkkavannet.

LES OGSÅ: Kjetil Rekdal fikk sparken i Aalesund

LES OGSÅ: Full enighet om å sparke Rekdal

Rekdal har vist en så stor mangel på naturlig folkeskikk at det vil bli vanskelig for ledelsen i Norges Fotballforbund å gå god for en slik tikkende bombe på trenerbenken.

Som coach i enkeltkamper har Rekdal gang på gang vist seg meget sterk. Dette i kombinasjon med hans vinnerinstinkt har gjort ham til en naturlig landslagskandidat sammen med blant andre Ole Gunnar Solskjær og Per-Mathias Høgmo. Men der Solskjær og Høgmo er gentlemen, er Rekdal bråkebøtta, For sponsorene kan en mann som Rekdal fort bli uspiselig. Som han ble for mange i den vakre byen ut mot havet. Og det har NFF ikke råd til å gamble på.

Rekdals utbrudd mot klubbkjempen Amund Skiri var bare den siste dråpen i et beger som for lenge siden har vært i ferd med å renne over. Konfliktene har vært mange og vonde.

Noen brudd er uunngåelige. Kveldens skilsmisse var derfor lenge varslet. Noen ganger har jeg faktisk lurt på om Rekdal har gjort sitt ytterste for å få sparken.

Egentlig er det bare trist at det endte slik. Fordi den eksentriske romsdalingen var mannen som fikk entusiasmen tilbake til Aalesund da han tok over for Søren Åkeby på høsten i 2008. Laget berget plassen det året. Ett år senere sendte han hele distriktet til himmels da han med «coaching i verdensklasse» ledet Aalesund til gull i cupen. Den bedriften ble kopiert i fjor. I tillegg er det blitt en råsterk 4. plass og god innsats i Europa.

Årets sesong ble en skuffelse. Men det var ikke de sportslige resultatene som felte ham. Det var væremåten hans. Når flesteparten av spillerne ikke ville ha ham med seg videre, forteller det alt om en upassende lederstil.

Spørsmålet er om Rekdal lærer av dette før han inntar sin neste jobb. Den dukker sikkert opp snart. Enten i Vålerenga, i Fredrikstad eller et annet sted.

Men neppe som høvding for det norske landslaget.

I hvert fall ikke som Drillos erstatter. Det er åpenbart for tidlig.

 1. Les også

  Full enighet om å sparke Rekdal

 2. Les også

  - Trist beskjed å få

 3. Les også

  Kjetil Rekdal fikk sparken i Aalesund

 4. Les også

  Kjetil Rekdal langer ut mot Amund Skiri

 5. Les også

  Nekter å svare på om andre må gå

 6. Les også

  Overrasket over at Tennfjord ga ham sparken

Les mer om

 1. Fotball
 2. Kommentar