Meninger

HP-bloggen: Gamle synder og nye håp

<p>I løpet av noen uker kan spillere komme og gå.</p>

hp-joergensen-body
 • Hans Petter Jørgensen
Fotball Herrer Tippeligaen 2009Marienlyst Stadion Gamle Gress 02.08.2009Strømsgodset - Vålerenga FotballResultat -Foto: Jarl Robert Christensen DigitalsportStrømsgodset målscorer Fredrik Nordkvelle jubler

Viking jakter forsterkninger samtidig som det ramler skjelett ut av skapene.

Rettssaken Thomas Myhre anla mot staten viser at keeperen mottok 8 millioner i signeringsbonus da han kom i 2007. Det er lett å være etterpåklok, men dette er da uansett ikke klokt!?

Vel var 2007 midt i fotballens jappetid, men 8 millioner i signeringsbonus + 2 mill i årlig lønn er drøyt for en keeper på vei inn i solnedgangen.

Det er dessverre et av mange eksempler på dyre spillerkjøp som ikke ga klubben den forventede effekten.

(Artikkelen fortsetter)

 • Vi følger Viking: Siste nytt om klubben her

Nå jaktes det nye spillere igjen, og Hareide var selv i Finland for å se spissen Teemu Pukki i aksjon tirsdag. Helsinki vant 10-0(!), og Pukki scoret to .

All den tid motstanden var ekstremt svak vet jeg ikke om Hareide ble mye klokere. Skal vi handle bør vi være så sikre som det går an på at det er rett spiller.

Det vesle jeg har sett av Pukki på YouTube virker lovende, men som tidligere nevnt – selv jeg kan virke litt imponerende på YouTube ved hjelp av avansert redigering.

Kampen mot Aalesund viste uansett at Viking sårt trenger nye krefter på topp. Sæternes var god da han kom inn, men Bengt klarer knapt en halv kamp i uken. Samtidig virker Erik Nevland å være i en blindgate.

Eliteserien har flere eksempler på veteranspisser som scorer flittig, så alderen trenger ikke hindre Nevi.

Hva det er som plager vår gamle helt vet jeg ikke, men jeg er rimelig sikker på at han mistrives i rollen som enslig spiss. Det oser frustrasjon helt opp til oss på tribunen.

Med 13 mål på 16 kamper er det klart hvor skoen trykker, men vi trenger ikke bare en målscorer – vi må også skape sjanser. Offensivt halter det kraftig, og vi preges av en midtbane som bare sjelden skaper noe trøkk.

I fjor scoret Birkir åtte mål. I år har han en smultring i statistikken sin. Nå kan islendingen være på vei bort, og Fredrik Nordkvelle er en aktuell erstatter.

Nordkvelle var god i fjor, men nå føler jeg vi henter en Birkir-kopi til klubben. Nordkvelle har hatt nøyaktig samme utvikling som Birkir denne sesongen, og hva får noen til å tro at Nordkvelle skal blomstre i Stavanger? Det hører dessverre til unntakene at spillere får en ny vår i mørkeblå drakt.

Midt oppe i overgangsryktene kommer det også frem at Trond Erik Bertelsen tilbys ny kontrakt. Det kommer garantert til å provosere enkelte(ikke sant, Stian Jensen?), men det har vel ligget i kortene.

Berti fikk kniven på strupen foran 2011-sesongen, og har hevet seg på et lag som sliter. Berti må fortsatt øve knallhardt på dødballer og innlegg, men har gjort en grei jobb i år. Derimot skyter agent Stig Lillejord langt over mål når han i dagens Aftenblad sier at utenlandske klubber også kan være aktuelle for Berti. Nå dikter du vel litt, Stig?

En annen som bør tilbys ny kontrakt er Aslak Falch . Den unge keeperen imponerte stort i Jet-turneringen, og er ønsket av Sandnes Ulf. Ny kontrakt i Viking, og utlån til Sandnes foran neste sesong er et ønskescenario. Det blir synsing, men mitt inntrykk er at Falch har større potensiale enn nåværende reservekeeper Arild Østbø.

Hva mener du: Er Nordkvelle et sjansespill? Og er du enig i at Berti fortjener ny kontrakt?

Les også

 1. HP-bloggen: Fotball er viktig!

 2. HP-bloggen: - Veldig surt. Veldig bra

 3. HP-bloggen: Vi vil vinne!

 4. Trolig ingen Pukki-overgang i sommer

 5. Scoret to foran Hareide i Mesterligakvaliken

 6. Sandnes Ulf vil ha Falch

 7. - Ferdig i Godset

 8. Vikingblogg: Vår egen silly season

 9. HP-bloggen: Hva gjør vi nå?

 10. HP-bloggen: Hva gikk galt?

 11. Berisha: - Har ventet lenge på dette

 12. Berisha sikret tre poeng

 13. Viking drøyer bud på finsk spiss

Les mer om

 1. Fotball
 2. Sportsblogger