Meninger

Doddo-blogg: Lys i mørket

<p>Selv med tap var dette et vendepunkt, mener Doddo om kampen mot Vålerenga.</p>

Byline Blogg bilete av Doddo Eduardo Andersen
  • Doddo

Resultatmessig var kampen mot Vålerenga alt annet enn oppløftende, men ser vi bak resultatet så vi for første gang i år et Brann-lag som virkelig ville. De bød på en rekke med flotte angrep, og åtte store sjanser.

Spillemessig var det en forløsende kamp for Brann.

I motsetning til de andre kampene rødtrøyene har tapt i år, hadde de fortjent å vinne. De var det beste laget, selv etter at Grorud ble utvist.

Det er selvfølgelig deprimerende at Brann taper nok en kamp, men jeg synes denne kampen bar bud om bedre tider. Fortsetter Brann med samme spillet og den samme innsatsen, blir de ikke lenge i bunnen av tabellen.

Austin og Ojo viste seg igjen fra sine aller beste sider. Austin slo vidunderlige pasninger og vant alle dueller på midten. Ojo kjempet, løp og scoret. Det var bare så synd at stjernene våre også viste seg fra sine verste sider. For det var dessverre Austins hodeløse takling innenfor sekstenmeteren som ga Vålerenga initiativet i kampen, og det var Ojos sjansesløseri i andre omgang som gjorde at det aldri ble mer enn nesten for Brann.

Vel, det er ikke bare deres feil. Forsvaret til Brann har fortsatt en vei å gå. Nok en gang slipper de inn mål på dødballer, og nok en gang blir det gjort store personlige feil, som Korcsmárs hjelpeløse takling i forkant av utvisningen.

Selv om han aldri har spilt en obligatorisk kamp for Brann, er Markus Jonsson sterkt savnet. Han må snart bli frisk. Brann slipper inn helt utrolig mange mål med de nåværende stopperne. Kun Stabæk og Sandens Ulf har flere, og Brann holder skjema til 60 baklengs. Det betyr i klartekst nedrykk.

Etter at Sokolowski ble skadet har Skarsfjord forsøkt ulike midtbanekonstellasjoner, uten suksess. Nå trenger han ikke å testet ut flere, for nå har han funnet et par som fungerer i lag. For første gang i år slapp Kristoffer Barmen til fra start, og det var en suksess. Barmen imponerte stort.

Etter kampen fikk jeg en tekstmelding fra en kamerat, der det sto: «Brann har noe stort på gang». Akkurat det er jeg litt usikker på, men at de mot Vålerenga tok et spillemessig sjumilssteg er sikkert.

Selv med tap er jeg villig til å kalle dette et vendepunkt. Brann har funnet seg selv igjen.

Eller hva mener du?

Les også

  1. Brann marsjerer baklengs

  2. &laquo;Korken&raquo; tar ansvaret

  3. - Kan ikke huske å ha vært så misfornøyd

  4. Barmen tror han bare er førstemann ut

  5. Grorud: - Utvisningen ble avgjørende

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger