Meninger

HP-bloggen: Mot alle odds

<p>— Jeg hadde ingen tro på at dette skulle gå før kamp.</p>

13.06.2011.FK Haugesund v Viking.Haugesund stadion.Foto Simon Rogers, Digital Sport.Haugesund : Viking : Åge Hareide.
  • 100% Sport
13.06.2011.FK Haugesund v Viking.Haugesund stadion.Foto Simon Rogers, Digital Sport.Haugesund : Viking : Åge Hareide.

Et sterkt, uthvilt Brann-lag mot et nykomponert Viking-lag bestående av unggutter og uerfarne spillere. Som de motbeviste min skepsis!

Jeg hadde nesten glemt hvordan det kjennes ut å vinne på stadion. Underveis i kampen merket jeg formelig hvordan et inntørket og skuffet Viking-hjerte ble kick-startet av et lag som virkelig gav alt utpå der. Alle som var på stadion i dag må ha merket at denne kampen vant vi sammen. Alle vi som støttet laget fra tribunen fikk energi av innsatsen på banen, og det smittet tilbake på spillerne. Her må det også nevnes at Kjartan Salvesen er veldig flink til å fyre opp stemningen før kamp.

Endelig var marginene på vår side, endelig var de vi som tok ledelsen tidlig i kampen. Sæternes mål gav laget tro på at dette faktisk kunne gå, og det var mange som sto frem i dag. Forsvaret var veldig solid, og Lædre hadde full kontroll på Ojo. Nisja gjorde en strålende jobb som indreløper, og Landu vokser videre i ankerollen. King Gyan virket litt famlende i første omgang(selv om han var nest sist på begge målene), men ble varm i trøya i annen. De Lanlay spilte en av sine beste kamper for sesongen, og på motsatt side spilte purunge Veton Berisha klokt og lurt. Helt fremme sørget Sæternes for å bli Vikings toppscorer i løpet av en kamp.

Laget vårt var ungt og uerfarent, men spilte klokt hele kampen. Vi lå stort sett kompakt, og nektet Brann rom. Det var ikke mange sjansene bergenserene skapte i løpet av 90 minutter.

Brann er virkelig blitt Vikings hjelper i nøden. Du kan alltid stole på at rødtrøyene bidrar når vi trenger en opptur. En stor takk til Bergen!

Dette var akkurat den oppturen vi trengte. Innsatsen var strålende over hele linja, en rekke spillere sto frem og tok ansvar, og vi spilte overraskende klokt til å være så nykomponerte.

Selvsagt er ikke krisen avblåst, selvsagt er vi ikke friskmeldt. Vi ligger fremdeles helt sist i Tippeligaen. Men når det har vært så mye trist og leit, må vi virkelig få lov til å glede oss over denne sjeldne opplevelsen. Vi vant!

Hva mener du: Hvem imponerte deg i kveld? Finnes det likevel håp?

Les også

  1. Østenstad satt med klump i halsen

  2. Veton Berisha gjorde som broren sa

  3. Et blaff eller en begynnelse?

  4. Hareide: - Vi måtte vinne

  5. Sæternes: - Lettelsen er enorm!

  6. Viking knuste Brann

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger