Meninger

VIF-suksess kan gjøre Rekdal til landslagssjef

<br></br><br></br><p>Kjetil Rekdal sa og gjorde alt rett da han gjorde comeback på Valle, skriver Bertil Valderhaug.</p>

kjetil-rekdal
  • Bertil Valderhaug
    Bertil Valderhaug

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport!

Stedet var det samme, kulissene de samme, mannen den samme. Men ellers var det ikke så mye i Vallhall i dag som minnet om den dagen da Kjetil Rekdal takket for seg sist gang i Vålerenga.

Snart seks og et halvt år er gått siden Rekdal satt bak podiet der med bøyd hode, takket for seg før kontraktens utløp og ble husket for uttalelsen ”I gidde ikkje å dra landet rundt og bli pissa på”.

Laget var regjerende mester fra 2005, men hadde prestert elendig i 2006. Så elendig at det ikke var noen vei utenom. Rekdal gikk av.

Nå er han ønsket velkommen tilbake til en klubb som er dårligere stilt nå enn den var den gangen. Vålerenga hevet seg og tok bronse etter Rekas avskjed det året. I år ble det en skuffende åttendeplass.

Derfor er det jo litt underlig at Reka er tilbake. Fordi han skal starte rehabiliteringen av en klubb som har mistet mange tilskuere siden sist.

Uansett: Det er lekende lett å forstå Rekdals valg. Seks uker etter at han hadde pratet og sutret seg til sparken og 900.000 i etterlønn i Aalesund, er han tilbake i manesjen.

Med smilet på lur. Med klare ambisjoner om å løfte Vålerenga tilbake i toppen. Og med støtte av de rette personene. Dem som gir klubben sårt tiltrengte penger til å skape et vinnerlag når 100-årsjubileumet skal feires.

At Rekdal er en vinnertype av den ekstraordinære sorten, er det ingen som helst tvil om. To cuptitler på fire og en kvart sesong i lille Aalesund er en fantastisk prestasjon. Cupgull, seriegull og seriesølv i den forrige Vålerenga-perioden forteller også alt om at Rekdal har den dimensjon som Tor Olav Trøim og resten av de økonomiske støttespillerne er ute etter.

De fikk viljen sin til slutt. Noe som sannsynligvis betyr at Rekdal kan plukke spillere fra øverste hylle og skape et nytt vinnerlag. Stikk motsatt av det som skjedde mot slutten av hans periode i Aalesund. Da var han titt og ofte i tottene på investor Bjarne Haagensen.

Det meste ligger altså til rette for suksess og gjenvinning av tapt entusiasme.

Kveldens startskudd kunne ikke ha vært bedre. Men heretter må Rekdal gjøre ord om til handling.

Skulle han lykkes, seiler han plutselig opp igjen som en brennhet kandidat til å bli landslagssjef – seks uker etter at han var uspiselig i Aalesund.

Så absurd er denne bransjen.

Web-tv: Interjvu med Kjetil Rekdal:

Les også

  1. Rekdal vil skape ny VIF-suksess

  2. Siem: - Klubben trenger Rekdal

  3. VIF-leder avviser investorpress

  4. Rekdal: - Det blir mer sirkus

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger