De 5 nøklene til Leicesters suksess

KOMMENTAR: Slik bygget de et mesterlag — mot alle odds, skriver Anders Pamer.

Sensasjonen: Den er et faktum, men det ligger mye fornuftig arbeid bak det som kanskje er den største sensasjonen i fotballen de siste 30 år.
  • Anders Pamer
Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Leicesters seriemesterskap hører hjemme i selskap blant fotballens aller største sensasjoner. Det var utenkelig og er fortsatt ufattelig. Leicester har seiret over klubber som renner over av penger, de har seiret over store navn og idrettens fremste "brands" og de har gjort narr av flere økonomiske og sportslige læresetninger på veien.

1. Manageren. Claudio Ranieri ble ikke mottatt som en helt da han overtok som Leicester-sjef. De fleste husker ham som en grå Chelsea-manager, en som stotret på engelsk og mest utmerket seg med sine mange bekymrede grimaser. Den tidligere Leicester-helt Gary Lineker betegnet valget av Ranieri som "uinspirerende". Det var en skivebom. Ranieri har gjort alt rett i sin første sesong. Hans tidlige valg om å beholde

Les hele saken med abonnement