Meninger

Det er synd å miste en lagkamerat som Lukas

BLOGG: Vi kommer til å savne deg, skriver Ruben Smith.

Ruben Smith blogger om Oilers.
  • Ruben Smith
Les også

Skuffet David uenig i Oilers-vrakingen: - Det er veldig tungt

Intervallen mellom blogginnleggene ble denne gangen litt lenger enn det skulle, grunnet til det var rett og slett en liten smell i hodet.

I hjemmekampen mot Sparta var det en situasjon hvor jeg fikk meg en trøkk og forlot banen, jeg har ikke sett situasjonen på video etterpå, men etter det jeg har blitt fortalt var det min egen lagkamerat Daoust som traff meg.

Henrik Solberg, til høyre, og Stavanger Oilers spilte hjemmekamp mot Sparta i DNB Arena tirsdag kveld. Her fra et tidligere oppgjør mellom lagene.

Jeg antar at det var kneet eller hofta hans som traff meg i hodet da jeg satt på isen og han var på vei for å hente pucken i rundvantet. Jeg var litt småkvalm, ør i hodet og svimmel den kvelden men har ikke hatt noe problem med hodet i etterkant. Jeg har i de siste sesongene fått stor respekt for hodeskader da jeg har sett flere episoder på nært hold hvor kameratene mine på laget har slitt i lang tid etterpå og har mått legge skøytene på hylla fordi de ikke har kommet seg etter hjernerystelser.

Les også

Oilers-suksess ingen gullgruve

Men det gikk bra med meg, det gikk også bra med Stian Høygård som også fikk seg en smell i hodet etter å ha blitt taklet i ryggen.

Det eneste positive som kom ut av at jeg måtte ta et par dager med «fri» var at jeg fikk hvile kroppen litt. Etter ni kamper på 21 dager var det først og fremst godt med litt mental hvile.

Det tar også på kroppen når programmet er så tett, men når du skal gjenskape gode prestasjoner så sitter det mer i hodet enn i kroppen. Hovedgrunnen til at vi trener så mye på sommeren er jo at kroppen skal tåle belastningen.

Les også

Lukas David ferdig i Oilers

Siden forrige blogginnlegg har vi startet opp årets innslag av «Behold korken på». Dette er et foredrag som Oilers har hatt gående siden 2006 og i år har jeg erstattet Lars-Peder Nagel og foreleser sammen med Mathias Trettenes og Kristian Arntsen.

Lukas David får ikke fortsette i Stavanger Oilers.

Kort fortalt handler «Korken» om å sette seg mål og være villig til å forsake noe for å komme dit man drømmer om. Målgruppen er ungdomskoleelever, primært 9. klasse, og som tittelen indikerer har jo «Korken» et alkoholbudskap og det er her jeg og Mathias bruker våre erfaringer og gjerne meritter til å friste med at mestringsfølelse og måloppnåelse er en bedre vei å følge enn bruk av alkohol i ung alder.Både jeg og Mathias har ofret en del og tatt noen tøffe valg for å komme dit vi er i dag. Vi flyttet begge hjemmefra da vi var unge for å følge hockeydrømmen og har valgt bort fest og moro på fritiden for å heller ha det gøy hver eneste dag på «jobben» vår. Det er slike erfaringene vi deler bort og forhåpentligvis så sitter det noen i salen som tar med seg noe av det vi har å si og prøver å skape noe positivt for seg selv i fremtiden.

For et par dager siden ble det klart at Lukas David ikke kommer til å fortsette i Stavanger Oilers.

Det er jo selvfølgelig synd at en lokal spiller som har vært med i laget i flere år nå legger skøytene på hylla. Dessverre er toppidrettsbransjen knallhard, tøffe valg må tas, Lukas fikk kjenne på det nå, Martin Strandfeldt så sent som i sommer.

Det tøffeste for oss på laget er at vi mister en god kamerat. Jeg og Lukas spilte på samme lag i oppveksten, selv om han er to år yngre enn meg.

Vi spilte sammen helt frem til G15-NM hvor Lukas vant puck-ferdighetskonkurransen foran Mats Zuccarello — Lukas var 13. Det ble fire år på samme lag etter at jeg flyttet hjem og selv om min karriere fortsetter i Oilers lander Lukas trygt på beina. Samtidig som han har blitt norgesmester tre ganger har han fullført en mastergrad i økonomi hvor han i tillegg hadde foredrag i «korken» sammen med Nagel.

Det er imponerende. I løpet av årene har jeg fått spille med og mot ganske mange gode spillere, og tidligere kunne jeg dømme noen etter hvor gode eller dårlige spillere de er.

Jeg har lært meg at jeg driter i hvor god du er så lenge du er en fin person, og derfor er det deilig å være i Oilers. Vi har 25 mann som er gode på isen, men også utenfor. Desverre mistet vi en kamerat denne uken.

Vi hadde for mange spillere. Vi mistet en fin type å ha i laget og i garderoben, men som kommer til å klare seg fint uten oss. Lykke til videre Lukas, vi kommer til å savne deg.

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. Ruben Smith