Meninger

- Jeg håper å ta med leserne på en fotballreise

Champions League-kommentator Roar Stokke skrur av mikrofonen innimellom og blir fast blogger her.

Roar Stokke blogger om fotball.
  • Erli Berg Daneshmand

Viasats Roar Stokke er stemmen mange forbinder med Champions League— og landskamper.

Gjennom denne sesongen skal han også bruke penn og papir til å formidle sin kunnskap om norsk og internasjonal fotball, når han inntar rollen som fast blogger på våre sider.

Tsjekkisk debut

I dag debuterer han medbetraktningen om Nils Arne Eggens fotballtvilling, en trener med stor suksess som er på vei mot gruppespillet i Champions League.

Ved siden av jobben som kommentator, bidrar Stokke som skribent for Viasat. Nå vil han dele sine erfaringer, kuriøse historier og resultatet av timesvis med research med leserne våre.

— I all hovedsak ser jeg for meg en blogg om alt fra talentutvikling til økonomi, det som skjer på det grønne gressteppet og til spillet i kulissene - det kan være UEFA og FIFA som organisasjon. En god venn sa til meg en gang at jeg bør skrive om alt jeg opplever i jobben min. Bloggen blir på en måte en bok med mange kapitler der jeg får uttrykke meg og dele mine tanker med leserne. Historien blir til underveis eller når jeg forbereder meg til sending. Jeg prøver å skrive av meg, sier Roar Stokke.

TV-profilen har også en aktiv spiller- og trenerkarriere bak seg. Han ledet blant annet bydelsklubben Nardo i Trondheim fra 3. til 1. divisjon på 90-tallet. Bakgrunnen kommer godt med som blogger, mener Stokke.

— Det gir meg muligheten til å sette ord på ting med en litt annen innfallsvinkel enn mange andre. Jeg håper å ta med leserne på en fotballreise. Jeg er nysgjerrig på mange aspekter ved fotballen; økonomi, politikk, utvikling og hva som skal til for å bli god. Det kan bli en blogg med betraktninger, vurderinger og spørsmål om alt fra de bittesmå som ønsker å bli like gode som Messi til Messi selv.

På lag med Tjærnås

Stokke håper på innspill fra de mange fotballinteresserte der ute.

— Når folk tar seg tid til å lese hva jeg skriver og sender tilbakemeldinger, blir jeg ydmyk. Det setter jeg stor pris på. Jeg får masse inspirasjon fra et deltakende publikum, sier han.

54-åringen blir dermed kollega med Lars Tjærnås, Doddo og Hans Petter Jørgensen, alle profilerte bloggere her hos oss.

— Vi er glade for å ha Roar Stokke med på laget. Roar var selv en dyktig fotballspiller og har gjennom snart en mannsalder som kommentator for Viasat fått en unik innsikt i internasjonal fotball. Jeg ser frem til at han skal dele sine opplevelser og sine meninger med våre lesere, sier Bertil Valderhaug, redaktør for 100 % Sport.

Les også

  1. Nils Arne Eggens fotballtvilling på vei mot Champions League

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. Roar Stokke