Meninger

Brikkene faller på plass i Viking

BLOGG: Kjell Jonevret er tilbudt ny kontrakt. Det er en kontrakt jeg håper han signerer innen kort tid.

BLIR TROLIG MED VIDERE: Viking-trener Kjell Jonevret er tilbudt ny kontrakt.
  • Hp Jørgensen

Det har kommet ut flere detaljer om hva en slik ny kontrakt innebærer, både når det gjelder Kjelles personlige vilkår og hvilke sportslige ressurser han vil få til rådighet.

Vi kjenner nok ikke alle detaljene her, og jeg forstår godt at Jonevret vil ta noen runder før han finner frem kulepennen. Svenskens opphold i Viking så langt har vært preget av at han nettopp ikke har fått det han har blitt lovet. Sett utenfra virker det som styreleder Granfelt er langt mer tydelig på hva som kan forventes.

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen.

At troppen kuttes ned virker både naturlig og fornuftig ut fra den økonomiske situasjonen. Viking har ikke råd til benkeslitere med millionlønn. Jeg syntes det er veldig positivt at tanken nå blir en stall på 16-17 etablerte spillere som kompletteres av unge, lokale spillere. Det vil forhåpentligvis gjøre veien til spilletid kortere for Vikings mange talenter. Hvis Kjell Jonevret signerer betyr det at Viking for første gang på svært lenge får litt kontinuitet på trenersiden. Det tror jeg faktisk betyr noe. Særlig hvis klubben nå får orden på økonomien og kan legge et fundament for satsingen fremover.

Spillernes tilbakemeldinger på assistent Ian Burchnall tyder også på at klubben nå har et trenerteam som fungerer veldig bra sammen. Det viser seg da også på banen.

Les også

Troppen slankes og Jonevret må ned i lønn

Samtidig kommer det også avklaringer på spillersiden. Det er ikke overraskende at Makthar Thioune og Magne Hoseth fikk beskjed om at det ikke blir ny kontrakt. Det er ikke overraskende at Vidar Nisja fikk samme beskjed, men det er langt mer trist. Nisja har vært med lenge, og har scoret mange viktige mål for klubben. Samtidig har han aldri helt klart å etablere seg på laget, og denne sesongen har det blitt mye benkesliting. Det kan være riktig å skifte beite nå.

Det samme gjelder for Arild Østbø som ble mektig skuffet over vrakingen mot Kristiansund. Den skuffelsen forstår jeg godt, samtidig som valget ble rettferdiggjort av Iven Austbøs strålende innsats på straffekonken. For øyeblikket er det en soleklar førstekeeper i Viking, og det er Iven Austbø.

Det er derimot helt stille rundt Veton Bersiha. Han spiller sannsynligvis sin siste kamp for Viking mot Sarpsborg på søndag. Jeg tenker at det må komme inn en meget bra klubb om han skal forlate dette her. Viking har fått kvartfinale mot Molde i cupen og klubben henger med i toppen av tabellen. Bli med litt til da Veton!

Hva mener du? Rett av Viking å tilby Jonevret ny kontrakt?

Les også

  1. Jonevret får ny Viking-kontrakt

  2. - Den største skuffelsen jeg har opplevd

  3. Her redder Austbø millioninntekt for Viking

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. Viking FK