Det er opp til spillerne

BLOGG: Det er spillerne som har siste ordet i trenersaken, med Doddo.

sz6c32f9.jpg
  • Brann-blogger Eduardo «doddo» Andersen
Kommentar
Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Rune Skarsfjord får gjennomgå av presse, supportere og eksperter. Det tror jeg han lever fint med. Han vet at han har støtten fra Trond Mohn, og det er den som betyr noe. Sportsklubben Brann er totalt avhengig av Mohns millioner, og derfor lukker styret øyne og ører for kritikk, mishagsytringer og tomme tribuner. Det er bare en faktor som kan forrykke treenigheten mellom styret, Skarsfjord og Mohn, og det er spillerne.

BLOGGER: Eduardo Hans «Doddo» Andersen.

Mons Ivar Mjelde hadde akkurat som Rune Skarsfjord Trond Mohns støtte. Da misnøyen mot gulltreneren begynte å gjøre seg gjeldende, fikk han likevel fornyet kontrakten et halvt år før den gamle gikk ut. Da resultatene uteble sommeren 2008, valgte Brann derfor den originale løsningen med å sparke Mjeldes assistent, Espen Steffensen.

Selv da både BA og BT krevde, etter Mesterliga-exit, Mjeldes avgang, satt ostringen trygt i trenerstolen. Det var først da han mistet garderoben at hans dager var talte. Da spillerne vendte seg mot ham hadde ikke Brann-ledelsen noe valg, de måtte gi Mjelde sparken.

Styret skjøv spillerne foran seg. Det gjorde de også da Steinar Nilsen mistet grepet. Da det meste gikk på tverke våren 2010, valgte Brann nye originale løsninger. I stedet for å gi Steinar Nilsen sparken, ga de ham mer makt. I tillegg til å være trener ble han også utnevnt til sportssjef, mens daværende sportssjef, Roald Bruun-Hanssen, ble operativ leder/strategisk controller Det grepet hjalp lite, Brann fortsatte med å tape fotballkamper. Bunnen ble nådd da de røk ut av cupen for tredjedivisjonslaget Fyllingen. Styret i Brann lot seg imidlertid ikke affiser og proklamerte etter nederlaget: «Vi har ubetinget tillit til Nilsen».

Igjen var det spillerne som måtte ta affære, og to dager etter tapet mot Fyllingen var Steinar Nilsen historie. Bakteppet var at spillerne hadde hatt et evalueringsmøte av treneren. Der kom det frem at kritikken mot hans lederstil var minst like kraftig som den hadde vært etter 2009-sesongen. Lite hadde forandret seg.

Det er altså opp til spillerne om Rune Skarsfjord blir sittende eller ei. Fra tidligere vet vi at ikke alle i dagens stall er like fornøyde med treneren.

I fjor ble det kjent at halve spillegruppen ikke hadde tillit til Rune Skarsfjord.

Skarsfjord lovde bot og bedring, og at alle av hans kritikere skulle behandles med respekt. Dagen etterpå var hans fremste kritiker, Erik Mjelde, vraket for evig og alltid.

Dermed demonstrerte Skarsfjord hva som ville skje med neste mann som sa han i mot, og etter det har spillergruppen vært stille som graven. Og så lenge spillerne er stille, så sitter Skarsfjord trygt.