Meninger

Stokke om Guardiolas Barcelona-møte: - Må være surrealistisk

Det må være svært svært delte følelser i Katalonia etter semifinale-trekningen, skriver Roar Stokke.

Pep Guardiola og Bayern München møter Lionel Messis Barcelona i semifinalen i Champions League.
  • Roar Stokke
Viasat-kommentator Roar Stokke blogger for 100% Sport.

Tysk mot spansk Tika Taka i semifinalen. Og Zinedine Zidane har spilt finaler for begge klubbene i den andre semifinalen.Det må være svært svært delte følelser i Katalonia, når en av deres egne, høyt skattede Pep Guardiola, skal prøve å stikke kjepper i hjulene for Barcelonas finaledrøm i Berlin. Og hvor merkelig det må være for ham. Å skulle entre enorme Camp Nou, som trener for bortelaget, må føles surrealistisk. Han er jo Barcelona i sitt DNA.

Sist lagene møttes var det mange som begravde Tika Taka-fotballen til Barcelona. De ble totalt utspilt av Bayern München, som rundspilte dem med en temposterk, bevegelig og direkte fotball. Både hjemme og borte. Barcelona har kanskje ikke kommet seg helt etter sjokket før nå.

Nå er det dags for revansje, med en revitalisert spillestil. Og de er et lag som er tilbake på toppen igjen. Om Barcelona er like gode som de var under Pep Guardiolas ledelse, skal jeg ikke påstå. Da var de kanskje tidenes beste klubblag.

Jeg håper at begge lag stiller skadefritt; tenk de tre frontspillerne på hvert lag i duell; Messi, Suárez og Neymar mot Robben, Lewandowski og Ribéry. Hvem er best?

Og på midtbanen skal elegante Thiago Alcantara spille mot klubben han ble formet i.

Dette blir to oppgjør hvor kampen om å eie ballen og styre kampen blir helt essensiell. Tysk mot spansk Tika Taka blir mer enn interessant.

Les også

Kan gå mot El Clásico i Champions League-finalen

Real Madrid er mest fornøyd etter trekningen. De øyner muligheten for å bli det første laget som vinner Champions League to år på rad. Og mannen som eventuelt kler å skulle gjøre dette er selvsagt Carlo Ancelotti. Han gjorde dette som spiller i den gamle serievinnercupen med AC Milan, i 1989 og 1990. Det er ikke fordi de tror at dette blir "a walk in the park" at Real Madrid er fornøyde — men fordi de to andre alternativene i utgangspunktet er verre. Sannsynligvis er fortsatt Juventus' midtbanestjerne Paul Pogba ute, og det utjevner savnet av deres egen Luka Modric.

Når jeg tenker på denne siste kampen så kan jeg ikke unngå å tenke på da de møttes i semifinalen i 2003. Tsjekkias Pavel Nedved skåret et fantastisk mål og var glitrende i Torino.

Det året ble det finale for Juventus. Og de er kapable til en ny finale, 12 år senere.

Real Madrids Carlo Ancelotti ledet AC Milan til triumf i Champions League mot Juventus i 2003. Forøvrig turneringens kjedeligste finale, som endte 0-0. Og tenk på følelsene til franske Zinedine Zidane, nå i Real Madrid, som har spilt finale for begge klubbene. I Finalen i 1998, da Real Madrid vant Champions League for første gang, spilte Zidane mot dem, for Juventus!

Begge oppgjørene er selvsagt umulig å forutsi utfallet av. Barcelona og Bayern klarer jeg ikke å rangere i kvalitet, begge har et ekstremt høyt toppnivå, mens jeg holder Real Madrid som en liten favoritt mot Juventus. Selv uten Luka Modric.

Bring it on. Dette blir fire fantastiske fotballkamper, og finalen får virkelig to spennede lag dette året også. Uansett utfall av semifinalene.

Sportslig hilsen Roar

Les også

  1. Fjørtoft oppgitt over Ronaldo-oppstyr: – Typisk oss nordmenn

  2. Se målet som sendte Real Madrid til semifinale

  3. Juve til semifinale for første gang på 12 år

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. Juventus FC
  4. Bayern München
  5. Josep Guardiola
  6. Roar Stokke